Γρήγορη μετάβαση

Το Ίδρυμα Κανελλοπούλου άνοιξε τον δρόμο για τη δημιουργία του αρχαιολογικού πάρκου της Νικόπολης

Σχετικά Θέατρα

Πηγή: Ίδρυμα Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου

Η μετατροπή του αρχαιολογικού χώρου της Νικόπολης σε αρχαιολογικό πάρκο αποτελεί όραμα της περιφέρειας Ηπείρου, του σωματείου ΔΙΑΖΩΜΑ καθώς και όλων των ανθρώπων που πιστεύουν ακράδαντα πως όλοι οι Έλληνες θα πρέπει να γίνουμε γνώστες της πολιτιστικής μας διαδρομής και να συνειδητοποιήσουμε το βάρος που μας αναλογεί για τις πράξεις μας σήμερα. Ευχαριστούμε τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πρέβεζας Στράτο Ιωάννου για τη γνωστοποίηση της δράσης μας αυτής στο ευρύ κοινό και συνεχίζουμε!

«ΜΕΓΑΛΗ ΧΟΡΗΓΙΑ 80.000€ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΘΕΑΤΡΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ!
ΚΛΕΙΝΕΙ Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΣΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΘΕΑΤΡΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ!
Το Ίδρυμα Κανελλόπουλου ενέκρινε 80.000€ για τη χρηματοδότηση της Οριστικής Μελέτης του Κτιρίου Υποδοχής στον Αρχαιολογικό Χώρο της Νικόπολης, της τελευταίας μελέτης που απαιτείται για να κλείσει ο κύκλος των μελετών της πολιτιστικής διαδρομής στα αρχαία θέατρα της Ηπείρου.

Σαν Περιφέρεια Ηπείρου αισθανόμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι με αυτή την εξέλιξη, καθώς με την εκπόνηση της συγκεκριμένης μελέτης ξεκλειδώνουμε 900.000€ από το ΠΕΠ Ηπείρου για την κατασκευή του συγκεκριμένου έργου και ερχόμαστε ένα βήμα πιο κοντά στη μετατροπή του αρχαιολογικού χώρου της Νικόπολης σε αρχαιολογικό πάρκο.
Ευχαριστώ θερμά το Ίδρυμα Κανελλόπουλου γι αυτή τη μεγάλη χορηγία, καθώς και το Υπουργείο Πολιτισμού, την Εφορία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας και το Σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ για τη βοήθεια τους και ιδιαίτερα τον Περιφερειάρχη κο Αλέξανδρο Καχριμάνη για την αμέριστη στήριξή του».