Γρήγορη μετάβαση

Το “Διάζωμα” στη Σπάρτη

Σχετικά Θέατρα

Πηγή: eleftheria.online

Η 6η Συνάντηση του Σωματείου «Διάζωμα» με τα εταιρικά του μέλη ξεκινά σήμερα και θα διαρκέσει ως την Κυριακή στη Σπάρτη.

Το έτος 2019 έχει ανακηρυχθεί «Ετος Αρχαίου Θεάτρου Σπάρτης» και έτσι η 6η Συνάντηση στην Σπάρτη θα έχει ως θέμα «Η αποκατάσταση του αρχαίου θεάτρου, ως τοπικό, εθνικό και οικουμενικό χρέος». Η 6η Συνάντηση θα γίνει σε μία ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα στο “Mystras Grand Palace Resort & Spa” και θα διαρθρωθεί σε 3 διακριτές ενότητες: «Η Λακωνία, η Σπάρτη ένας διαρκής μύθος», «Το όραμα και το πανόραμα των εταιρικών μας μελών», «Η αποκατάσταση του αρχαίου θεάτρου, ως τοπικό, εθνικό και οικουμενικό χρέος».

Το αναλυτικό πρόγραμμα έχει ως εξής: Παρασκευή 11 π.μ. αναχώρηση από τα γραφεία του Διαζώματος (Μπουμπουλίνας 30, Εξάρχεια), 2 μ.μ. άφιξη στην Σπάρτη, 6 μ.μ. μέρος Α’: «Η Λακωνία, η Σπάρτη ένας διαρκής μύθος». Χαιρετισμοί: δήμαρχος Σπάρτης Ευάγγελος Βαλιώτης,  αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Αδαμαντία Τζανετέα, τ. Υπουργός Γιάννης Βαρβιτσιώτης. 6.30 μ.μ. ομιλητές: Ευαγγελία Πάντου [ροϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας, John Bennet διευθυντής της Βρετανικής Αρχαιολογικής Σχολής, Πέτρος Θέμελης καθηγητής Αρχαιολογίας και αντιπρόεδρος στο «Διάζωμα», Βασίλης Λαμπρινουδάκης καθηγητής Αρχαιολογίας και γενικός γραμματέας, Γιώργος Γιαξόγλου αρχιτέκτονας και τακτικό μέλος.

Σάββατο 10 π.μ. μέρος Β’: «Το όραμα και το πανόραμα των εταιρικών μας μελών», 10 π.μ.  Σταύρος Μπένος πρόεδρος, «Τα όραμά μας μέσα από την πορεία μας». 10.45 Γιώργος Κουρουπός ταμίας. 11 π.μ. στρογγυλό τραπέζι «Πώς θα συμβάλλουμε στη λειτουργία και τη διοίκηση των νέων προορισμών που σχεδιάζουμε;». Ομιλητές: Μπέττυ Χατζηνικολάου εμπειρογνώμονας σε θέματα τουρισμού, Ιωάννα Δρέττα διευθύνουσα σύμβουλος της Marketing Greece, Δημήτρης Αφεντούλης γραμματέας εκτελεστικού συμβουλίου του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Ιωάννη Σ. Λάτση», Ιωάννα Σαπουντζή διευθύντρια Εταιρικής Διακυβέρνησης και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Τράπεζας και του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας. Συντονιστής: Πρόδρομος Τσιαβός μέλος “Διαζώματος”. Η συζήτηση θα διεξαχθεί σε δύο κύκλους. Στον 1ο κύκλο ο κάθε ομιλητής θα έχει στη διάθεσή του 10 λεπτά για τοποθέτηση, ενώ στον δεύτερο οι ομιλητές θα απαντήσουν σε ερωτήσεις του συντονιστή αλλά και των συνέδρων. 1 μ.μ. Ευδόκιμος Φρέγκογλου υπεύθυνος πολυμεσικών εφαρμογών του Σωματείου: «Το πανόραμα των εταιρικών μας μελών μέσα από την ματιά του Ευδόκιμου». 6 μ.μ. γεύμα, προσφορά του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού & Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης.

Μέρος Γ’: «Η αποκατάσταση του αρχαίου θεάτρου, ως τοπικό, εθνικό και οικουμενικό χρέος».

Ομιλητές: Γιώργος Αγουρίδης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Σταύρος

Νιάρχος, Will Reynolds program director heritage conservation του JM Kaplan Fund, Dafni Martin φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Yale, John Bennet διευθυντής της Βρετανικής Αρχαιολογικής Σχολής, Γουλιέλμος Ορεστίδης μελετητής του Αρχαίου Θεάτρου της Σπάρτης, Χαρά Γιαννακάκη αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας, Στάθης Μπεκιάρης πρόεδρος του Συνδέσμου Φίλων Ανασυγκρότησης Αρχαίου Θεάτρου Σπάρτης «Γιτιάδας».

Κυριακή: 10 π.μ. Επίσκεψη στην έκθεση χαρακτικών και φωτογραφιών για το αρχαίο θέατρο της Σπάρτης στο Εντευκτήριο Πνευματικής Εστίας Σπάρτης.11.30 επίσκεψη στο αρχαίο θέατρο της Σπάρτης, 1 μ.μ. αναχώρηση για Αθήνα.

27439cc35672f55e197a8fb7b81e9af7_L