Γρήγορη μετάβαση

Το Αρχαίο Θέατρο Γυθείου «ανοίγει» και πάλι τις πύλες του στο κοινό.

Σχετικά Θέατρα

Ο Δήμος Ανατολικής Μάνης δια του Ν.Π. Πολιτισμού και Περιβάλλοντος σε συνεργασία με την Ε΄ Ε.Π.Κ.Α. συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Ε.Η.Π.Κ. (Ευρωπαϊκές Ημέρες Ευρωπαϊκού Πολιτισμού).

Οι Ε.Η.Π.Κ. θεσπίστηκαν επίσημα ως ευρωπαϊκό πρόγραμμα από το Συμβούλιο της Ευρώπης το 1991 και υποστηρίζονται από την Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Βασικός στόχος του προγράμματος είναι το άνοιγμα προς το πλατύ κοινό μνημείων και χώρων δύσκολα προσβάσιμων τον υπόλοιπο χρόνο. Οι Ε.Η.Π.Κ. είναι αφιερωμένες στα μνημεία και τη συντήρησή τους και φιλοδοξούν να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες σε θέματα προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς. Για την Ελλάδα ως χρόνος των Ε.Η.Π.Κ. ορίζεται το τελευταίο σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου.

Με προεδρικό διάταγμα του 1996, το ΥΠΠΟ επιτρέπει την ελεύθερη είσοδο στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους όλης της χώρας το σαββατοκύριακο του εορτασμού.

Το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου και ώρα 8.00 μ.μ. το κοινό θα βιώσει την μυσταγωγία του θεάτρου, στο Αρχαίο Θέατρο Γυθείου, το οποίο και παραχωρήθηκε με την συγκατάθεση και τη συνδρομή Έ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων.

Θα παρουσιαστεί ο «Οιδίπους Τύραννος» του Σοφοκλή με τον Κώστα Ζωγραφόπουλο στον ομώνυμο ρόλο.

Διαβάστε περισσότερα:

Το Αρχαίο Θέατρο Γυθείου «ανοίγει» και πάλι τις πύλες του στο κοινό – lakoniapress