Γρήγορη μετάβαση

Το 10ο Γυμνάσιο Αχαρνών υιοθετεί το Αρχαίο Θέατρο

Σχετικά Θέατρα

Πηγή: www.acharnaika-nea.gr

Όταν η μαθητιώσα νεολαία θέτει υπό την σκέπη της το Αρχαίο Θέατρο των Αχαρνών και την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της Πόλης των Αχαρνών, τότε το μέλλον διαγράφεται αισιόδοξο και ελπιδοφόρο. Θερμές ευχαριστίες στις μαθήτριες και τους μαθητές και στους εμπνευσμένους καθηγητές για την πρόσκλησή τους και συμβολική υιοθεσία του Θεάτρου μας.

10ο Γυμνάσιο Αχαρνών – Παπασωτηρίου Αθηνά

Στις 18 Μαΐου 2022, επισκέφτηκε το σχολείο μας η κ. Μίχα Μαρία,  Πρόεδρος του Τοπικού Πολιτιστικού  Οργανισμού με την ονομασία “Επισκήνιο”, και ενημέρωσε τους μαθητές για τα αρχαιολογικά ευρήματα που υπάρχουν στο Δήμο μας, καθώς και για τα πολιτιστικά δρώμενα που έχουν ως σημείο αναφοράς το Αρχαίο Θέατρο των Αχαρνών και τη σημασία του ως μνημείου.

Οι μαθητές μας παρακολούθησαν με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον την ενημέρωση, έκαναν ερωτήσεις στην κ. Μίχα, ακολούθησε συζήτηση και τέλος ανέλαβαν να “Υιοθετήσουν” το Αρχαίο Θέατρο, συμμετέχοντας σε αυτήν τη δράση του “Επισκηνίου” σε συνεργασία με τα άλλα σχολεία του Δήμου.

Επίσης, η κυρία Μίχα παρέδωσε επαίνους και βιβλίο σχετικό με το Αρχαίο Θέατρο στους μαθητές – μαθήτριες που συμμετείχαν στο διαγωνισμό Έκθεσης που προκήρυξε το “Επισκήνιο” για το Σχολικό Έτος 2021-2022, με θέμα σχετικό με την αξία του μνημείου για το Δήμο Αχαρνών και στον οποίο διαγωνισμό το σχολείο μας απέσπασε το 1ο βραβείο.

Θερμές ευχαριστίες στη κ. Μίχα για αυτή τη συνάντηση.