Γρήγορη μετάβαση

Στενή συνεργασία Περιφέρειας Πελοποννήσου με “Διάζωμα” για πολιτιστικά ζητήματα

Σχετικά Θέατρα

Πηγή:eleftheriaonline.gr 

Συνάντηση με τον πρόεδρο του “Διαζώματος” Σταύρο Μπένο, για την πολιτιστική διαδρομή της Πελοποννήσου και τα 5 αρχαία της θέατρα, είχε χθες το πρωί ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε χθες ο κ. Νίκας στην Τρίπολη δήλωσε σχετικά:

«Ειχα μια συνάντηση με τον υπουργό και πρώην δήμαρχο Καλαμάτας Σταύρο Μπένο, και συμφωνήσαμε ή μάλλον επιβεβαιώσαμε κάτι το οποίο είχαμε συμφωνήσει και κατά την προεκλογική περίοδο. Θα υπάρξει στενή συνεργασία για τα πολιτιστικά ζητήματα της Πελοποννήσου, την πολιτιστική διαδρομή εδώ στην Πελοπόννησο, με τη συνεργασία και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος – και βεβαίως θ’ αρχίσει η διαδικασία σύνταξης των μελετών για τα 5 μεγάλα θέατρα της Πελοποννήσου: το θέατρο των Σικυωνίων στην Κορινθία, το Ασκληπιείο στην Αργολίδα, το θέατρο της Μεγαλόπολης στην Αρκαδία, της Αρχαίας Σπάρτης στη Λακωνία και της Αρχαίας Μεσσήνης στη Μεσσηνία.

Οι μελέτες θα γίνουν από το “Διάζωμα”, που δεν ζητεί χρηματοδότηση από την Περιφέρεια. Αυτά θα τα κάνει δωρεάν, όπως και τον όλο σχεδιασμό των πολιτιστικών διαδρομών. Με κάνει πολύ χαρούμενο αυτή η συνεργασία με το “Διάζωμα”. Είναι μια προσπάθεια που έχει τύχει πανελλήνιας αναγνώρισης και υποστήριξης».

 

Μπορείτε στη συνέχεια να δείτε σχετικά δημοσιεύματα:

Επισφραγίστηκε η συνεργασία της Περιφέρειας με το «Διάζωμα» για τα αρχαία θέατρα – kalamatajournal.gr

Πολιτιστική ανάπτυξη και συνεργασία της Περιφέρειας με το ΔΙΑΖΩΜΑ και για το αρχαίο θέατρο Μεγαλόπολης – arcadiaportal.gr

Μια σειρά από ανακοινώσεις έκανε ο κ. Νίκας για θέματα της Περιφέρειας Πελοποννήσου (video) – pna.gr