Γρήγορη μετάβαση

Στ. Μπένος: H Θεσσαλία μπαίνει στον παγκόσμιο χάρτη πολιτιστικών διαδρομών

Σχετικά Θέατρα

Την εκτίμηση ότι μέχρι το 2023 εως τις αρχές του 2024 το αργότερο το αρχαίο θέατρο της Λάρισας θα είναι πλήρως επισκέψιμο, γεγονός που θα αποτελέσει το έναυσμα για την είσοδο της Θεσσαλίας στον χάρτη των παγκόσμιων πολιτιστικών διαδρομών, εξέφρασε σήμερα το απόγευμα από τη Λάρισα ο πρώην υπουργός Πολιτισμού και Ιδρυτής του σωματείου «Διάζωμα» κ. Σταύρος Μπένος.

Ο κ. Μπένος πραγματοποίησε διάλεξη με θέμα «Το γοητευτικό ταξίδι από τον σχεδιασμό στην υλοποίηση μέσα από τρία παραδείγματα: Οι σεισμοί της Καλαμάτας – Τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.) – Η Πολιτιστική Διαδρομή της Θεσσαλίας», στο πλαίσιο του προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών στη Διοίκηση και Διαχείριση Έργων και Προγραμμάτων του ΤΕΙ Θεσσαλίας.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Για τις εξελίξεις που αφορούν το αρχαίο θέατρο της Λάρισας ο κ. Μπένος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι στις 29 Μαΐου συζητιέται στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο η μελέτη για το Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας την οποία χρηματοδότησε το «Διάζωμα». Αυτό, πρόσθεσε ο πρώην υπουργός, «θα αποτελέσει την αφετηρία πολύ δυναμικών εξελίξεων. Θα ακολουθήσει μετά το Συμβούλιο η χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. Το πιο σημαντικό είναι όμως ότι θα ανοίξουν οι πύλες για το τουριστικό προϊόν της Θεσσαλίας, προκειμένου η Θεσσαλία να μπει στο Παγκόσμιο χάρτη την πολιτιστικών διαδρομών».
Ο κ. Μπένος, αξίζει να σημειωθεί ότι εξήρε την συνεργασία και την συμβολή ΄στην όλη προσπάθεια, τόσο του δημάρχουν Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη, όσο και του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστού.

Μπορείτε να διαβάσετε το δημοσίευμα στην ηλεκτρονική του έκδοση στο σύνδεσμο που ακολουθεί:

Στ. Μπένος: H Θεσσαλία μπαίνει στον παγκόσμιο χάρτη πολιτιστικών διαδρομών – ert.gr