Δελτίο Τύπου: Έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαρισαίων Μνημονίου Συνεργασίας με το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός ολιστικού προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της πόλης
Δελτίο Τύπου: Τριλογία της Αττικής – «Κυκλικές» Παρουσιάσεις – Πρώτη Συνάντηση
Δελτίο Τύπου: Έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαρισαίων Μνημονίου Συνεργασίας με το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός ολιστικού προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπλασης της πόλης
Ευδόκιμος Φρέγκογλου στο NaftemporikiTV: Σωματείο “ΔΙΑΖΩΜΑ” – πολίτες για τα αρχαία θέατρα
ΕΡΤ – Συνδέσεις: Το σχέδιο ανασυγκρότησης της Εύβοιας από τον Σταύρο Μπένο
Το αρχαίο θέατρο των Γιτάνων, δίπλα στον Καλαμά και όχι πολύ μακριά από τα ελληνοαλβανικά σύνορα, είναι ένας από τους άγνωστους τόπους της Ηπείρου, που έχει θέσει όμως τις βάσεις για να μπει δυναμικά στον αρχαιολογικό και τουριστικό χάρτη.
Όντας σε μία από τις «πολιτιστικές διαδρομές στα αρχαία θέατρα της Ηπείρου», που έχει σχεδιάσει η Περιφέρεια Ηπείρου μαζί με το σωματείο «Διάζωμα», τα Γίτανα της Θεσπρωτίας «παλεύουν» για την ανάδειξή τους. Και όπως φαίνεται, ο αγώνας τους έχει αποτελέσματα.
Το έργο της αναστήλωσης του αρχαίου θεάτρου προχωρά αρκετά γρήγορα, με το 60% των εργασιών να έχουν ολοκληρωθεί. Η χρηματοδότηση των εργασιών γίνεται μέσω του επιχειρησιακού προγράμματος «Ήπειρος 2014-2020», με 1,2 εκατ. ευρώ. Κλιμάκιο της Περιφέρειας Ηπείρου επισκέφθηκε τα αρχαία Γίτανα, με τον προϊστάμενο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας Γιάννη Χουλιαρά και την προϊσταμένη του Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και Μουσείων Γεωργία Πλιάκου να αναλαμβάνουν τη σχετική ενημέρωση.
Ο κ. Καχριμάνης τους έδωσε συγχαρητήρια για τη μεθοδικότητα και την υπευθυνότητα με την οποία εργάζονται, κάτι που, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, αποτυπώνεται στο ήδη αναστηλωμένο τμήμα του αρχαίου θεάτρου. Μάλιστα, ο περιφερειάρχης διαβεβαίωσε τους αρχαιολόγους ότι η Περιφέρεια Ηπείρου θα συμβάλλει και με επιπλέον πόρους για την εκτέλεση των πρόσθετων εργασιών που απαιτούνται στο θέατρο.
Μπορείτε να διαβάσετε το πλήρες δημοσίευμα στο σύνδεσμο που ακολουθεί:
«Ψήφος εμπιστοσύνης» στο αρχαίο θέατρο Γιτάνων – typos-i.gr