Γρήγορη μετάβαση

«Προμηθέας Δεσμώτης» στο Αρχαίο Θέατρο Μακύνειας

Σχετικά Θέατρα

Μία ποιοτική παράσταση με ελεύθερη είσοδο θα ανέβει το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου (Ώρα 18:00 μ.μ.) στη σκηνή του αρχαίου θεάτρου της Μακύνειας, στο πλαίσιο των κοινών δράσεων της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας & Λευκάδος, το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μακύνειας, για την ανάδειξη και τη διάσωση αυτού του ιδιαίτερα αξιόλογου αρχαιολογικού τοποσήμου της περιοχής, με την υπέροχη θέα στο στενό Ρίου – Αντιρρίου.

Πρόκειται για τον “ΠΡΟΜΗΘΕΑ ΔΕΣΜΩΤΗ” του Αισχύλου, που θα αποδοθεί από τους τελειόφοιτους σπουδαστές της Ανώτερης Δραματικής Σχολής «δήλος» σε διασκευή –σκηνοθεσία Γεωργίας Μαυραγάνη και μετάφραση Γιώργου Μπλάνα.

Οι παραστάσεις που οργανώνονται στην Αρχαία Μακύνεια στο τέλος της θερινής σεζόν, αποτελούν για τη ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. έναν πρωτοπόρο θεσμό, που φέρει την ονομασία «Κύκλος Θεάτρου Βιβή Νάτση» και έχει στόχο την πρώιμη επαφή των αυριανών πρωταγωνιστών του ελληνικού θεάτρου με τη μαγεία της αρχαίας σκηνής.

Εκτός από την εστίαση στον πολιτισμό και το τουριστικό αξιοθέατο, το εγχείρημα της ανάδειξης του αρχαίου θεάτρου υπηρετεί κυρίως την αποκατάσταση του αρχαιολογικού χώρου της Μακύνειας.

H ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. στο πλαίσιο της συνεργασίας της με το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ», έχει χρηματοδοτήσει τη μελέτη αποκατάστασης του αρχαίου θεάτρου, η οποία εγκρίθηκε πέρυσι από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο και αποτελούσε προαπαιτούμενο για τη χρηματοδότηση του έργου της συνολικής αποκατάστασης από ευρωπαϊκούς ή εθνικούς πόρους.

Μπορείτε να διαβάσετε σχετικά δημοσιεύματα στους συνδέσμους που ακολουθούν:

«Προμηθέας Δεσμώτης» το Σάββατο στο Αρχαίο Θέατρο Μακύνειας – tempo24.news

«Προμηθέας Δεσμώτης» το Σάββατο στο Αρχαίο Θέατρο Μακύνειας – Με ελεύθερη είσοδο -agriniopress.gr