Γρήγορη μετάβαση

Πολιτιστική διαδρομή με την τεχνογνωσία Μπένου

Πηγή: Πατρίς

Τηλεδιάσκεψη με θέμα «σχεδιασμός και ωρίμανση πολιτιστικής διαδρομής στην πόλη του Ηρακλείου»,  η οποία θα λειτουργήσει πιλοτικά και ως υπόδειγμα για μια ολιστική αντιμετώπιση των αστικών αναπλάσεων, της προβολής της πολιτιστικής και τουριστικής ταυτότητας, της ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και άμβλυνσης των κοινωνικών προβλημάτων, πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες με πρωτοβουλία του Δήμου Ηρακλείου.

Ο πρώην υπουργός  και πρόεδρος του Σωματείου «Διάζωμα» Σταύρος Μπένος, παρουσίασε στον δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό το πλαίσιο σχεδιασμού αντίστοιχων πολιτιστικών διαδρομών στις Περιφέρειες Ηπείρου και Στερεάς Ελλάδας.

Παράλληλα, στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης παρουσιάσθηκε ένα πλαίσιο σχεδιασμού με τις κύριες κατευθύνσεις και αποφασίσθηκε να εκπονηθεί ένας οδικός χάρτης που θα περιλαμβάνει τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν, προκειμένου να υλοποιηθεί ο σχεδιασμός για το Ηράκλειο.

Στην τηλεδιάσκεψη πήραν ακόμη μέρος οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Σισαμάκης, Γιάννης Αναστασάκης, Αριστέα Πλεύρη,  η Γενική Γραμματέας του Δήμου Ευγενία Στυλιανού και υπηρεσιακοί παράγοντες. Επίσης συμμετείχαν οι μελετητές Νίκος Δρακωνάκης και Γιώργος Πετράκης.