Γρήγορη μετάβαση

Πολιτιστική διαδρομή των αρχαίων θεάτρων της Ηπείρου – HandsUp

Μία ακόμη συνεργασία του σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» με την HandsUp στα πλαίσια του προγράμματος «Προγράμματα Πολιτιστικών Διαδρομών και Αρχαιολογικών Πάρκων».

Η «Πολιτιστική Διαδρομή των Αρχαίων Θεάτρων της Ηπείρου» εγκαινιάστηκε στις αρχές Νοεμβρίου (1-3 Νοεμβρίου) και περιλαμβάνει πέντε αρχαιολογικούς χώρους και θέατρα συνθέτοντας μια μοναδική διαδρομή: τη Νικόπολη, τη Δωδώνη, την Αμβρακία, την Κασσώπη και τα Γίτανα. Στα πλαίσια της μεγάλης αυτής εκδήλωσης θεωρήθηκε σημαντική η προσβασιμότητα όλων των ατόμων στους αρχαιολογικούς χώρους. Έτσι, η πολιτιστική διαδρομή ήταν προσβάσιμη σε κωφούς και βαρήκοους με ταυτόχρονη διερμηνεία στη Νοηματική Γλώσσα και η συμμετοχή ήταν εντελώς δωρεάν.

Σκοπός ήταν να δειχθούν στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης, που είναι και ο πιο ολοκληρωμένος, όλοι οι τρόποι της πρόσβασης σε αυτό το πολιτιστικό απόθεμα, αποτελώντας ένα παράδειγμα που θα γίνει ιδανικά στο μέλλον σε κάθε αρχαιολογικό χώρο της χώρας.

Ξενάγηση στο αρχαίο θέατρο της Δωδώνης με ταυτόχρονη διερμηνεία στη νοηματική γλώσσα:

Η τελετή έναρξης της πολιτιστικής διαδρομής των αρχαίων θεάτρων της Ηπείρου με ταυτόχρονη διερμηνεία στη Νοηματική Γλώσσα:

Λἰγα λόγια για την εταιρία Hands up:Η εταιρία HandsUp είναι το πρώτο πρακτορείο Διερμηνέων Νοηματικών Γλωσσών στην Ελλάδα, μία εκ των νικητών του business incubator egg και τιμηθείσα με το 1ο βραβείο νεανικής επιχειρηματικότητας το 2017, 1ο βραβείο στην κατηγορία «Καλύτερη κοινωνική εταιρεία» και 2ο βραβείο στην γυναικεία επιχειρηματικότητα, για το 2018. Προσφέρει υπηρεσίες προσβασιμότητας σε κωφά και βαρήκοα άτομα, όπως: διερμηνεία στη νοηματική γλώσσα, χειλεανάγνωση,  παροχή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας πανελληνίως μέσω της νέας ιστοσελίδα της: hands-up.org.

Μπορείτε να διαβάσετε το δελτίο τύπου της HandsUp στο σύνδεσμο που ακολουθεί:

Πολιτιστική διαδρομή των αρχαίων θεάτρων της Ηπείρου-HandsUp