Γρήγορη μετάβαση

Παγκόσμια Μέρα Θεάτρου – Εκδήλωση του ΘΟΚ αφιερωμένη στα Αρχαία Θέατρα

Πηγή: protevousa

Με μια ξεχωριστή εκδήλωση, αφιερωμένη στα Αρχαία Θέατρα, την οποία απόλαυσαν εκλεκτοί φίλοι του θεάτρου, καλλιτέχνες και πολίτες που αγαπούν και προσφέρουν στην τέχνη και τον πολιτισμό, ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου γιόρτασε την Παγκόσμια Μέρα Θεάτρου.

Επίτιμος προσκεκλημένος του ΘΟΚ ήταν ο Πρόεδρος του Σωματείου Διάζωμα και πρώην Υπουργός Πολιτισμού της Ελλάδας Σταύρος Ιωάννης Μπένος.

Ο κος Μπένος παρουσίασε στους παρευρισκομένους τα εντυπωσιακά αποτελέσματα του Σωματείου Διάζωμα, που ενεργοποιώντας συνέργειες μεταξύ πολιτών, φορέων και θεσμών, διασώζει και προβάλλει αρχαία ελληνικά θέατρα σπάνιας ομορφιάς, με επιστημονικές μελέτες και αναστηλώσεις.

Μια  προσπάθεια που συνδέεται παράλληλα με την αειφορία και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Ο Σταύρος Μπένος αφιέρωσε την ομιλία του στον κύπριο ηθοποιό Αντώνη Κατσαρή ενώ τόνισε την ιδιαίτερη σχέση που ο ίδιος έχει με την Κύπρο και το Κυπριακό Θέατρο.

Την βραδιά άνοιξε με μια ενδιαφέρουσα περιήγηση στα αρχαία θέατρα της Κύπρου η ηθοποιός-αρχαιολόγος Ανθή Αντωνιάδου, παρουσιάζοντας στο κοινό την ιστορία της θεατρικής αρχιτεκτονικής στην Κύπρο και τη σχέση της κυπριακής κοινωνίας με το θέατρο και το θέαμα στην Αρχαιότητα. Την εκδήλωση χαιρέτησε η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΘΟΚ Αντιγόνη Αθηαινίτη. Στο χώρο του φουαγιέ, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να δουν κοστούμια και αφίσες Αρχαίου Δράματος από παραστάσεις του ΘΟΚ.

Τη βραδιά παρουσίασε η Μαρίνα Μαλένη, Λειτουργός Θεατρικής Ανάπτυξης ΘΟΚ

Δείτε στη συνέχεια στιγμιότυπα από την εκδήλωση

Δείτε σχετικά δημοσιεύματα στους συνδέσμους που ακολουθούν:

Παγκόσμια Μέρα Θεάτρου: Όσα έγιναν στην εκδήλωση του ΘΟΚ – Αφιερωμένη στα Αρχαία Θέατρα – ΑΝΤ1