Γρήγορη μετάβαση

Οι «Βάκχες» στο αρχαίο θέατρο Τανάγρας

Σχετικά Θέατρα

Τη θεατρική παράσταση με το έργο «Βάκχες» του Ευριπίδη, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι επισκεφτούν απόψε Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου στις 8μμ το αρχαίο θέατρο της Τανάγρας. Η είσοδος είναι ελεύθερη και η διοργάνωση είναι του Δήμου Τανάγρας και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Βοιωτίας.

Η παράσταση έρχεται να αναδείξει τη σημασία μίας προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης για το έργο: «Ανάδειξη αρχαίου θεάτρου και συναφών δημοσίων κτηρίων αρχαίας Τανάγρας», την οποία υπέγραψαν στις 30η Ιουνίου 2016 ο Δήμος Τανάγρας, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος: «Η Προγραμματική σύμβαση περιγράφει το έργο ως εξής: καθαρισμός, αποτύπωση και ανάδειξη της θέσης του αρχαίου θεάτρου , το οποίο βρίσκεται στους πρόποδες του υψώματος «Γριμάδα». Ταυτόχρονα με τις εργασίες στο θέατρο θα πραγματοποιηθεί καθαρισμός και αποτύπωση δημοσίων κτιρίων που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του θεάτρου, καθώς αυτό δεν αποτελούσε μεμονωμένο κτίσμα αναψυχής, αλλά τμήμα λατρευτικής θέσης με ναούς και δημόσια αρχιτεκτονήματα στο στενό περιβάλλον του.

Το αρχαίο θέατρο Τανάγρας είναι μνημείο που διαγράφεται εμφανώς στο φυσικό έδαφος. Έχει δε προκαλέσει το ενδιαφέρον της ακαδημαϊκής κοινότητας των ιστορικών /αρχαιολόγων σε πανελλήνιο και ευρωπαϊκό επίπεδο.
Το εν λόγω έργο χρηματοδοτείται από τον Δήμο Τανάγρας (50.000 €).
Η διάρκεια υλοποίησης της Προγραμματικής Σύμβασης είναι δύο έτη , με δυνατότητα παράτασης δύο επιπλέον ετών».

Μπορείτε να διαβάσετε και να ακούσετε το δημοσίευμα στον σύνδεσμο που ακολουθεί:

Οι «Βάκχες» στο αρχαίο θέατρο Τανάγρας – ert.gr