Γρήγορη μετάβαση

EΦΣΥΝ – Ο πολιτισμός του ’22 από το Α έως το Ω: Μία ανασκόπηση με πολιτιστικά δρώμενα που σημάδεψαν τη χρονιά που μας αφήνει.

Πηγή: Η Εφημερίδα των Συντακτών

Η ανασκόπηση – αλφαβητάρι  των πολιτιστικών δρώμενων που σημάδεψαν το 2022, μιας χρονιάς πλούσιας και πυκνής σε γεγονότα, όπως αναφέρει  το άρθρο της Εφημερίδας των Συντακτών περιλαμβάνει και τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο πλαίσιο του Προγράμματος Ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας. Η πρωτοβουλία αυτή χαρακτηρίζεται μάλιστα ως το πιο θετικό πολιτιστικό μήνυμα της χρονιάς που πέρασε.

Μπορείτε να δείτε το σχετικό απόσπασμα παρακάτω:

‘Μία ανασκόπηση με πολιτιστικά δρώμενα που σημάδεψαν τη χρονιά που μας αφήνει.
Χρονιά πλούσια και πυκνή σε γεγονότα και στον πολιτισμό το 2022, και από αυτά κάποια είναι αξιομνημόνευτα (αν και όχι απαραιτήτως με θετικό πρόσημο) και άλλα θα αφήσουν το αποτύπωμά τους έτσι κι αλλιώς στη ζωή μας.

Τα ταξινομήσαμε στο σύντομο αλφαβητάριο με το οποίο «παραδοσιακά» κάνουμε, τέτοιες μέρες, ένα ταξίδι στον παρελθοντικό χρόνο και στη βασική πολιτιστική ειδησεογραφία των περασμένων μηνών.

Αν αναρωτηθείτε γιατί λείπουν 2-3 από τα συντριπτικότερα γεγονότα της χρονιάς, η υπόθεση της συλλογής Στερν και οι δύο μεγάλες δίκες του ελληνικού MeToo, θα τα βρείτε κι αυτά στο «σώμα» της εφημερίδας με τις 22 στιγμές του ’22. Εδώ πάλι θα βρείτε το ’22 στα 24 γράμματα της αλφαβήτας, μαζί με την ευχή το 2023 να είναι μια καλύτερη χρονιά!…

– B –

 ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ: Αγία Αννα, Λίμνη, Πευκί, Ροβιές, Μαντούδι, Ωρεοί, Γούβες, Παπάδες, Μηλιές, Βασιλικά, Κουρκουλοί: η μνήμη της φωτιάς-λαίλαπας δεν σβήνει, ούτε και το κόστος της, πραγματικό, υπαρκτό ακόμα, ψυχικό ίσως για πάντα, αλλά οι δράσεις που πραγματοποίησε το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και οι συναυλίες του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών είχαν διττό μήνυμα: την ουσία της υποδοχής του πολιτισμού σε περιοχές που η πρόσβαση σ’ αυτόν δεν είναι αυτονόητη και πάνω απ’ όλα αυτό το «δεν σας ξεχνάμε». Μάλλον το πιο θετικό πολιτιστικό μήνυμα της χρονιάς”.

Για να διαβάσετε το πλήρες άρθρο επιλέξτε τον παρακάτω σύνδεσμο:

Ο πολιτισμός του ’22 από το Α έως το Ω – efsyn.gr