Γρήγορη μετάβαση

Nαύπακτος: Η ανάπτυξη του αγροτουρισμού

Τις δυνατότητες σχεδιασμού της τουριστικής ανάπτυξης της υπαίθρου ανέπτυξαν πολιτικοί και παραγωγικοί παράγοντες κατά τη διάρκεια ημερίδας με θέμα την ενδογενή τουριστική ανάπτυξη στο φόρουμ της ετήσιας έκθεσης για τον εναλλακτικό τουρισμό στη Ναύπακτο. Για το μοχλό και τη συνοχή αυτής της προσπάθειας μίλησε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελος Αποστόλου, σημειώνοντας ότι η Ελληνική γη κρατάει σταθερές οικονομικές αξίες και η παραγωγική δραστηριότητα θα στηρίξει την ανάκαμψη της χώρας. Στο περιθώριο του συνεδρίου ο υπουργός συναντήθηκε με αγρότες από την περιοχή της πεδιάδας του Μόρνου για το θέμα του αναδασμού και τους διαβεβαίωσε ότι το έργο θα ολοκληρωθεί το 2018.

Μια καινοτόμος προσέγγιση για το μέλλον του αγροτουρισμού είναι τα πολυλειτουργικά αγροκτήματα. Ήδη δημιουργήθηκε το πρώτο δίκτυο στην Ελλάδα.
Για τις πύλες χρηματοδότησης του Διαζώματος μίλησε ο κ. Σταύρος Μπένος πρόεδρος του σωματείου με έμφαση στην τοπική ανάπτυξη και την πρωτοβουλία των τοπικών κοινοτήτων.

Η συνέργεια και η συνεργασία των πολλών μικρών διαφορετικών επιχειρήσεων στην ύπαιθρο δημιουργεί ένα καινούργιο μοντέλο ανάπτυξης. Ο σύνδεσμος ενώσεων αγροτουρισμού Ελλάδας άλλωστε, είναι και μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τουρισμού της Ευρώπης.

Μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο της κ. Νίκης Παπαδούλα στον παρακάτω σύνδεσμο:
Nαύπακτος: Η ανάπτυξη του αγροτουρισμού – ert.gr