Γρήγορη μετάβαση

ΗΠΕΙΡΟΣ-Δημιουργία υποδομών στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Διαδρομής των Αρχαίων Θεάτρων της Ηπείρου

Σχετικά Θέατρα

Το “πράσινο φως” για την υποβολή προτάσεων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ήπειρος και συγκεκριμένα στην ενότητα “Υλοποίηση υποδομών μεταφορών στο πλαίσιο της εγκεκριμένης Στρατηγικής για την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση “Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου” έδωσε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Μέσω του συγκεκριμένου τύπου δράσης αναμένεται η υλοποίηση υποδομών μεταφορών που εξυπηρετούν τους αρχαιολογικούς χώρους Δωδώνης, Νικόπολης, Κασσώπης, Αμβρακίας και Γιτάνων με στόχο την αναβάθμιση των συγκοινωνιακών και κυκλοφοριακών συνθηκών στην περιοχή και την βελτίωση της προσβασιμότητας έτσι ώστε να επιτευχθεί μια συγκροτημένη βιωματική εξερεύνηση στους βασικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ηπείρου.

Η ενοποίηση διάσπαρτων αρχαιολογικών χώρων και επιμέρους πολιτιστικών διαδρομών με αναβαθμισμένες σύγχρονες υποδομές συμβάλλουν στον στόχο της στρατηγικής για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς. Ενδεικτικά μπορούν να χρηματοδοτηθούν έργα οδοποιίας που αφορούν μεταξύ άλλων την διάνοιξη ή βελτίωση του οδικού δικτύου πρόσβασης στους αρχαιολογικούς χώρους,την σύνδεση των θεάτρων και λοιπών μνημείων του χώρου με τα αρχαιολογικά μουσεία καθώς και τα κέντρα κοντινών πόλεων-οικισμών. Ο προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε 11.860.780,00 ευρώ, ενώ η έναρξη των προτάσεων ξεκινά στις 30/11/2018 με καταληκτική ημερομηνία την 31/12/2023.

  • The Roman Stadium of Nicopolis

Μπορείτε να διαβάσετε το δημοσίευμα στην ηλεκτρονική του έκδοση στο σύνδεσμο που ακολουθεί:

ΗΠΕΙΡΟΣ-Δημιουργία υποδομών στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Διαδρομής στα Αρχαία Θέατρα – epirusgate.blogspot.com