Γρήγορη μετάβαση

Γεμίζει ο «κουμπαράς» για το Αρχαίο Θέατρο Λάρισας

Σχετικά Θέατρα

Μπορεί οι 150.000 ευρώ που απαιτούνταν για την εκπόνηση της μελέτης αποκατάστασης του Α’ Αρχαίου Θεάτρου της Λάρισας να συγκεντρώθηκαν, όμως το Σωματείο «Διάζωμα» δεν σταματά εδώ το έργο του.

Αντιθέτως, όπως τονίζει ο πρόεδρός του Σταύρος Μπένος θα αγωνίζεται εις το διηνεκές προκειμένου να στηρίζει με οποιονδήποτε τρόπο, αλλά και κυρίως οικονομικά, τις όποιες ανάγκες προκύπτουν σχετικά με την αποκατάσταση του μνημείου, έχοντας πάντοτε ως αρωγούς τους πολίτες μέσω του προγράμματος «Υιοθετήστε ένα Αρχαίο Θέατρο», που επιτρέπει σε όποιον το επιθυμεί να δώσει τον «οβολό» του για το θέατρο.

Το πρόγραμμα «Υιοθετήστε ένα Αρχαίο Θέατρο» δημιουργήθηκε από το σωματείο Διάζωμα, το 2008, σε μια προσπάθεια να συγκεντρώσει χρήματα για την ανάδειξη αρχαίων θεάτρων ανά την Ελλάδα. Μέσω αυτού έχει δημιουργήσει ηλεκτρονικούς «κουμπαράδες», στους οποίους οι πολίτες, αλλά και φορείς, μπορούν να καταθέτουν το ποσό που επιθυμούν για να στηρίξουν τον σκοπό που επιλέγουν, ξεκινώντας από ένα και φτάνοντας τις πολλές χιλιάδες ευρώ.

Αυτό ήταν το πρόγραμμα από το οποίο αντλήθηκαν οι 150.000 ευρώ που απαιτούνταν για την εκπόνηση της μελέτης αποκατάστασης του Α’ Αρχαίου Θεάτρου. Όπως τονίζει ο πρόεδρος του Διαζώματος, σημαντικό ρόλο για τη συγκέντρωση των χρημάτων έπαιξε η δωρεά δύο τεράστιων σημαντικών ποσών από το Ίδρυμα Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου και του νεοϋορκέζικου JM Kaplan Foundation, όμως και η στήριξη που παρείχαν απλοί πολίτες αλλά και επιχειρήσεις με μικρότερα ποσά δεν είναι αμελητέα. «Καλούμε όποιον το επιθυμεί, να συνεχίζει να προσφέρει διότι οι ανάγκες δεν τελειώνουν ποτέ. Όποτε προκύψει κάτι καινούργιο, το Διάζωμα θα είναι εκεί για να διαθέσει όποιο ποσό διαθέτει προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι σκοποί της ανάδειξης του θεάτρου. Αξίζει να σημειώσουμε πως η μελέτη αποκατάστασης, η οποία με τη δική μας βοήθεια παραδόθηκε σε έναν χρόνο, θα χρειαζόταν τουλάχιστον μια πενταετία αν εκπονούνταν με κρατικούς πόρους. Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, πόσο σημαντικά είναι τα χρήματα των δωρεών στην επιτάχυνση των διαδικασιών. Το Διάζωμα συνεχίζει αυτή την καμπάνια και μαζί με τον πολίτη θα είναι πάντοτε αρωγός στις ενέργειες της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και του Υπ. Πολιτισμού».

Πάντως, στη μακρά λίστα με τα θέατρα που περιμένουν τη στήριξη του κοινού, είναι εκτός από το πολυδιαφημισμένο Α’ Αρχαίο θέατρο και το Β’ θέατρο της πόλης.

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ

Για να κάνει κάποιος τη δωρεά του στο Αρχαίο Θέατρο θα πρέπει να ακολουθήσει μια διαδικασία, που ξεκινά μέσω του ιστότοπου του σωματείου http://www.diazoma.gr. Κάνοντας κλικ στο σχετικό εικονίδιο, μεταφέρεται σε μια σελίδα και συμπληρώνει τα στοιχεία του στην ειδική φόρμα. Επιλέγει το θέατρο που θέλει να στηρίξει, την τράπεζα στην οποία θέλει να κάνει την κατάθεση, τα στοιχεία του και το ποσό που επιθυμεί, εκτυπώνει την εντολή, που περιλαμβάνει και τον αντίστοιχο λογαριασμό και πηγαίνει με αυτή στην τράπεζα που έχει επιλέξει για να κάνει την κατάθεση.

Μπορείτε να διαβάσετε το πλήρες δημοσίευμα στο σύνδεσμο που ακολουθεί:

Γεμίζει ο «κουμπαράς» για το Αρχαίο Θέατρο – eleftheria.gr

  • Το αρχαίο θέατρο της Λάρισας