Γρήγορη μετάβαση

Ευρωπαϊκό Βραβείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς για την Αρχαία Καρθαία

Σχετικά Θέατρα

Τελετή βράβευσης του έργου αποκατάστασης, στην Κέα

Την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου, στις 5.30 το απόγευμα, στην Κέα, θα πραγματοποιηθεί η τοπική τελετή βράβευσης του έργου αποκατάστασης της Αρχαίας Καρθαίας με το Βραβείο Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Πολιτιστική Κληρονομιά – Βραβείο Europa Nostra 2017.

Τα αποκαλυπτήρια του βραβείου που απονεμήθηκε στο έργο «Συντήρηση και Ανάδειξη αρχαίας Καρθαίας Κέας» θα πραγματοποιηθούν μετά από περιήγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Καρθαίας με ξεναγήσεις από το επιστημονικό προσωπικό της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων. Σύντομους χαιρετισμούς θα απευθύνουν: η κα Μαρία Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη, γενική γραμματέας του ΥΠΠΟΑ, ο κ. Γιώργος Χατζημάρκος, Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, ο κ. Γιάννης Ευαγγέλου, δήμαρχος Κέας, εκ μέρους της Europa Nostra η κα Φανή Μαλλούχου-Tufano, πρόεδρος της κριτικής επιτροπής στον τομέα «Συντήρηση», η Ομ. Καθ. κα Ευαγγελία Σημαντώνη-Μπουρνιά, πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του Έργου «Συντήρηση και Ανάδειξη Μνημείων Κέας» και ο κ. Δημήτρης Αθανασούλης, διευθυντής της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων.

Θα ακολουθήσει παράσταση στο αρχαίο θέατρο. Συγκεκριμένα, θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά η ακροτελεύτια Ραψωδία Ω από την Ιλιάδα του Ομήρου ως μια δράση λόγου και μουσικής, σε μετάφραση του αείμνηστου Δημήτρη Μαρωνίτη.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα συνεχισθούν και την επόμενη ημέρα. Το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου προγραμματίζονται για το πρωί ξεναγήσεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κέας στην Ιουλίδα και στον αρχαιολογικό χώρο του προϊστορικού οικισμού της Αγίας Ειρήνης στο Βουρκάρι από προσωπικό της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων. Το απόγευμα θα ακολουθήσει παρουσίαση του αρχαιολογικού χώρου της Καρθαίας, των μνημείων του και των εργασιών συντήρησης και ανάδειξης που έλαβαν χώρα σε αυτόν από το 2002 έως το 2015. Οι παρουσιάσεις θα γίνουν στην Κορησσία, στο Πνευματικό Κέντρο «Στυλιανός Ρέστης» με προβολή πλούσιου φωτογραφικού υλικού από την Ομ. Καθ. κα Ευαγγελία Σημαντώνη-Μπουρνιά, πρόεδρο της Επιστημονικής Επιτροπής που διηύθυνε τις εργασίες. Χαιρετισμό θα απευθύνει η κα Sneska Quaedvlieg Mihailovic, γενική γραμματέας της Europa Nostra.

Μπορείτε να διαβάσετε το πλήρες δημοσίευμα στην ηλεκτρονική του έκδοση στον σύνδεσμο που ακολουθεί:

Ευρωπαϊκό Βραβείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς για την Αρχαία Καρθαία – naftemporiki.gr