Γρήγορη μετάβαση

Έρχονται στην Κομοτηνή … 500 μέλη του «Διαζώματος» με δώρα

Σχετικά Θέατρα

Για την 10η Γενική Συνέλευση του Σωματείου που θα εκκινήσει την υλοποίηση του προγράμματος της Via Egnatia – Σταύρος Μπένος, Πρόεδρος «Διάζωμα» «Η Περιφέρεια ΑΜ-Θ δίνει τον τόνο και το μέτρο της φωτεινής Ελλάδας»

Ως την πιο μεγάλη «σε ποιότητα αλλά και σε ποσότητα» εκδήλωση του Σωματείου «Διάζωμα» παρουσίασε ο πρόεδρος του κ. Σταύρος Μπένος, την 10η Γενική Συνέλευση του Σωματείου που θα πραγματοποιηθεί από την Τετάρτη 6 έως και την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, με την Κομοτηνή, αλλά και σημαντικά μνημεία της Ροδόπης, όπως το Αρχαίο Θέατρο της Μαρώνειας, να αποτελούν το κύριο χώρο διεξαγωγής της.

Η μεγαλύτερη σε «ποσότητα» καθώς σύμφωνα με τον ίδιο σχεδόν τα διπλάσια από τους αρχικούς υπολογισμούς μέλη του Σωματείου, περισσότεροι δηλαδή από 500 επισκέπτες θα βρεθούν στην περιοχή μας, αλλά και στην περιοχή της Καβάλας, της Θάσου και της Σαμοθράκης, για να παρακολουθήσουν τις εργασίες της συνέλευσης αλλά και τις παράλληλες εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί.

Σταύρος Μπένος «Η Περιφέρεια ΑΜ-Θ παγκόσμιο πολιτιστικό και τουριστικό χάρτη»

«Η 10η γενική συνέλευση του Διαζώματος αλλά και τα όσα έχουμε προγραμματίσει θα γίνει στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ με πολύ αγάπη και σεβασμό στην περιοχή και τους ανθρώπους της» δήλωσε μιλώντας στον «ΠτΘ» ο κ. Μπένος εξηγώντας πως η επιλογή αυτή δεν ήταν τυχαία, αλλά «βασισμένη πάνω στο καινοτόμο πρόγραμμα που οικοδομείτε όλοι εσείς εκεί, που αποτελεί τροχιοδείκτη για την μελλοντική Ελλάδα». Το πρόγραμμα «Πολιτιστική Διαδρομή της Εγνατίας Οδού» που όπως εξήγησε υιοθετήθηκε από τον αείμνηστο Γιώργο Παυλίδη, « τον οποίο θέλουμε ιδιαιτέρως να τιμήσουμε με την παρουσία μας εκεί, καθώς υιοθέτησε ένα οραματικό σχέδιο που δίνει τον τόνο και το μέτρο της φωτεινής Ελλάδας».

Ο κ.Μπένος εξήγησε πως πρόκειται για ένα καινοτόμο πρόγραμμα που στοχεύει στην ανάδειξη όλων των μνημείων που βρίσκονται εκατέρωθεν της Εγνατίας, τόσο των καταλοίπων της αρχαίας Εγνατίας αλλά και της νέας Εγνατίας, που έχει ως στόχο την δημιουργία ενός νέου τουριστικού προορισμού. « Στο πρόγραμμα αυτό δεν αρκείται η Περιφέρεια και εμείς οι Διαζωματικοί στο κομμάτι της αποκατάστασης των μνημείων, αλλά το καινούργιο, το καινοτομικό στοιχείο είναι ότι συνδέουμε τα μνημεία με την πραγματική ζωή και την πραγματική οικονομία. Ένα ολιστικό πρόγραμμα, ένα πάρτι στην κυριολεξία όλων των παραγωγικών δυνάμεων της Περιφέρειας ΑΜ-Θ που θα συμμετέχουν και η αφετηρία του οποίου θα είναι η εν λόγω συνέλευση» επεσήμανε.

«Φιλοδοξούμε να δημιουργήσουμε έναν τουριστικό προορισμό. Η περιοχή να μπει στον πολιτιστικό και τουριστικό παγκόσμιο χάρτη και να γίνει προορισμός» συνέχισε, υπογραμμίζοντας πως αυτό θα γίνει μέσα από τη δημιουργία όλων εκείνων των προϋποθέσεων για την παροχή μιας καθολικής βιωματικής εμπειρίας για τον κάθε επισκέπτη.

Οι προϋποθέσεις συμμετοχής στο Σύμφωνο Ποιότητας

Στο πλαίσιο αυτό ο πρόεδρος του Σωματείου «Διάζωμα» ανακοίνωσε τη σύνδεση της καθημερινότητας με την τουριστική οικονομία μέσω της υιοθέτησης ενός συμφώνου Ποιότητας, μίας μελέτης που έχει ήδη ολοκληρωθεί για την Περιφέρεια της Ηπείρου και θα εφαρμοστεί και εδώ. Για την ένταξη της στη διαδρομή αυτή κάθε παραγωγική δύναμη της ΠΑΜ-Θ θα πρέπει να πληροί επτά προϋποθέσεις. Η πρώτη εξ αυτών αφορά στην ύπαρξη ιστοσελίδας, η οποία θα πρέπει να έχει και αγγλικά, να υπάρχει σύστημα διαχείρισης παραπόνων στην λογική ενός προγράμματος διαρκούς αξιολόγησης από τους πολίτες, η χρήση τοπικών προϊόντων, η ετήσια μετεκπαίδευση του συνόλου του προσωπικού της επιχείρησης καθώς και η συμμετοχή στο σύνολο των κοινών δράσεων που θα αποφασίζονται από κοινού από τον φορέα λειτουργίας που θα είναι πολυμετοχικός.
Όπως εξήγησε ο κ. Μπένος πρόκειται για ένα σύστημα «Ολικής Ποιότητας», βασική αρχή του οποίου είναι ότι «ό,τι επισκέπτεται ο επισκέπτης θα πρέπει να είναι και να παραμένει ποιοτικό».

Ψηφιακή ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο της Κομοτηνής

Τα μέλη του «Διαζώματος» κατά την άφιξή τους στην Κομοτηνή, θα φέρουν μαζί τους και ένα πρώτο «συμβολικό δώρο», μία εφαρμογή ψηφιακής ξενάγησης στο ιστορικό κέντρο της Κομοτηνής, το οποίο από το πρωί του Σαββάτου θα είναι ανοιχτό στο διηνεκές, δίνοντας την ευκαιρία σε κάθε πολίτη και επισκέπτη να ξεναγηθεί ή να ενημερωθεί για τα όσα έχει να προσφέρει η πόλη. Πρόκειται όπως εξήγησε ο κ.Μπένος για μία εφαρμογή που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και ανθρώπους όπως η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ροδόπης και αποτελεί ένα πρώτο δείγμα των όσων θα ακολουθήσουν.

Καταλήγοντας ο πρόεδρος του «Διαζώματος» δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος για την άφιξη του ίδιου αλλά και των μελών του Σωματείου στην ΠΑΜ-Θ επιφυλασσόμενος για τα όσα θα λάβουν χώρα κατά την παραμονή τους σε αυτή.

Διαβάστε το δημοσίευμα στην ηλεκτρονική του έκδοση παρακάτω:

Έρχονται στην Κομοτηνή … 500 μέλη του «Διαζώματος» με δώρα – paratiritis-news.gr