Γρήγορη μετάβαση

Επισφραγίστηκε η συνεργασία της Περιφέρειας με το «Διάζωμα» για τα αρχαία θέατρα

Σχετικά Θέατρα

Πηγή: kalamatajournal.gr

Ξεκινάει η διαδικασία εκπόνησης μελετών για τα 5 μεγάλα αρχαία θέατρα της Πελοποννήσου, από το Σωματείο “Διάζωμα”, του οποίου προεδρεύει ο πρώην υπουργός Πολιτισμού και πρώην δήμαρχος Καλαμάτας, Σταύρος Μπένος. Σκοπός, η ενοποίηση- σε πολιτιστικό επίπεδο- των πέντε νομών της Πελοποννήσου…

Τα παραπάνω συμφωνήθηκαν κατά τη συνάντηση που είχε την περασμένη Παρασκευή ο Σταύρος Μπένος με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, όπου πιστοποιήθηκε η στενή συνεργασία με το “Διάζωμα” για τα πολιτιστικά ζητήματα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

«Επιβεβαιώσαμε αυτό που είχαμε συμφωνήσει και προεκλογικά, να υπάρξει μια στενή συνεργασία με το “Διάζωμα” για τα πολιτιστικά ζητήματα της Περιφέρειας Πελοποννήσου», σημείωσε ο περιφερειάρχης, τονίζοντας ότι η αντιμετώπιση του πολιτιστικού προϊόντος θα αφορά ολόκληρη την Πελοπόννησο, καθώς, ο σχεδιασμός της πολιτιστικής διαδρομής θα γίνει και με τη συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Σε ό,τι αφορά στην διαδικασία εκπόνησης μελετών για τα 5 μεγάλα αρχαία θέατρα της Πελοποννήσου, η οποία συμφωνήθηκε να ξεκινήσει από το “Διάζωμα”, αυτή αφορά το αρχαίο θέατρο Σικυωνίων στην Κόρινθο, το Ασκληπιείο στην Αργολίδα, της Μεγαλόπολης στην Αρκαδία, της αρχαίας Σπάρτης στη Λακωνία και της Αρχαίας Μεσσήνης στη Μεσσηνία.

Για τις μελέτες, όπως επεσήμανε ο Π. Νίκας, δεν θα δαπανήσει χρήματα η Περιφέρεια, καθώς το “Διάζωμα” τις προσφέρει δωρεάν, όπως και όλο τον σχεδιασμό των πολιτιστικών διαδρομών.

«Με κάνει πολύ χαρούμενο αυτή η συνεργασία, καθώς το “Διάζωμα” έχει αποδυθεί σε μια προσπάθεια που έχει τύχει πανελλήνιας αναγνώρισης και υποστήριξης, όπως και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και του ΟΗΕ», πρόσθεσε ο περιφερειάρχης.
«Πιστεύω απόλυτα ότι η συνεργασία αυτή θα βοηθήσει στον σχεδιασμό της πολιτιστικής ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της ενοποίησης των πέντε νομών σε πολιτιστικό επίπεδο», κατέληξε.

Διαβάστε το δημοσίευμα στην ηλεκτρονική του έκδοση, εδώ.

  • Στιγμιότυπο από τη συνάντηση