Γρήγορη μετάβαση

Ένταξη της Πράξης «Άυλες ψηφιακές κάρτες για τη στήριξη του Τουρισμού – EvrosPass 2024

πηγή: Η Γνώμη

Στόχος η στήριξη της τουριστικής κίνησης σε Αλεξανδρούπολη, Φέρες και Δήμο Σουφλίου, μέσα από την αξιοποίηση μίας άυλης χρεωστικής κάρτας, από 100 ως 200 ευρώ

Πριν λίγο αναρτήθηκε στη Διαύγεια, όπως δημοσιεύει πρώτη η ΓΝΩΜΗ, η απόφαση του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την ένταξη της Πράξης «Άυλες ψηφιακές κάρτες για τη στήριξη του Τουρισμού – EvrosPass 2024 και ThessalyPass 2024» στον Άξονα Προτεραιότητας «Δημόσια διοίκηση και ψηφιοποίηση (ηλεκτρονική διακυβέρνηση, ηλεκτρονικές δημόσιες συμβάσεις, ηλεκτρονική ένταξη, ηλεκτρονική μάθηση, κλπ)». Πρόκειται για μία δέσμευση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από τον περασμένο Σεπτέμβριο, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές με προϋπολογισμό 4,6 εκ ευρώ.

Βασικός στόχος της δράσης είναι η ενίσχυση της ζήτησης του εγχώριου τουρισμού και η οικονομική στήριξη της τουριστικής δραστηριότητας για συγκεκριμένες περιοχές της Θεσσαλίας, των οποίων η τουριστική δραστηριότητα επλήγη από τις δυσμενείς συνέπειες των πλημμυρικών φαινομένων τον Σεπτέμβριο του 2023 και του Έβρου, συγκεκριμένα του Δήμου Σουφλίου και της Δημοτικής Ενότητας Φερών, του Δήμου Αλεξανδρούπολης, που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού 2023.

Συγκεκριμένα, προτείνεται σχέδιο στήριξης της τουριστικής κίνησης στις παραπάνω πληγείσες περιοχές, μέσα από την αξιοποίηση μίας άυλης χρεωστικής κάρτας, κατά το πρότυπο των καρτών, EviaSamos Pass 2022, North Evia Pass 2023 κλπ.

Η άυλη χρεωστική κάρτα, που θα παρέχεται σε κάθε ενήλικο φυσικό πρόσωπο/δικαιούχο, θα περιέχει συγκεκριμένο διαθέσιμο ποσό για την κάλυψη δαπανών μεταφοράς, εστίασης και διαμονής, σε τουριστικές επιχειρήσεις των παραπάνω περιοχών.

Το ποσό αυτό θα πιστώνεται στην άυλη χρεωστική κάρτα, που θα εκδίδεται ειδικά για τον σκοπό αυτόν από πιστωτικό ίδρυμα ή χρηματοπιστωτικό οργανισμό, μέσω της ειδικής εφαρμογής της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr).

Η δράση αναμένεται να πραγματοποιηθεί σε τρεις διαδοχικές φάσεις και συγκεκριμένα Φάση 1 (Ιουνίου – Ιουλίου 2024), Φάση 2 (Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου 2024) και Φάση 3 (Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2024).

Η οικονομική ενίσχυση θα ανέρχεται σε 100 ευρώ, 150 ευρώ ή 200 ευρώ, ανάλογα με τον προορισμό στις επιλεγμένες περιοχές.

Ανάρτηση στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ