Γρήγορη μετάβαση

Εκστατική παράσταση του Θεόδωρου Τερζόπουλου στους Δελφούς υπό το φως του ήλιου

Σχετικά Θέατρα

Την Πέμπτη 5 Ιουλίου στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών πραγματοποιήθηκε η έναρξη του αφιερώματος «Η επιστροφή του Διονύσου» προς τιμήν του Διεθνούς φήμης Έλληνα σκηνοθέτη Θεόδωρου Τερζόπουλου.

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος, ο σημαντικός αυτός σκηνοθέτης, υπήρξε και ο καλλιτεχνικός διευθυντής των εμβληματικών Διεθνών Συναντήσεων Αρχαίου Δράματος, με ιστορικές παραστάσεις στο Αρχαίο Στάδιο των Δελφών που είχε οργανώσει το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών κατά την περίοδο 1985-2004.

Την έναρξη των εκδηλώσεων άνοιξε η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών, Πρύτανης Ελένη Αρβελέρ, η οποία στην ομιλία της, εκτός των άλλων, καλωσόρισε, όπως είπε «τον Θεόδωρο Τερζόπουλο στο σπίτι του» και ευχήθηκε η επιστροφή αυτή να έχει μέλλον.

Στην συνέχεια την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Διευθυντής του Κέντρου Δελφών, Καθηγητής Παύλος Καλλιγάς και η Διευθύντρια Πολιτισμού του Ιδρύματος Ωνάση Αφροδίτη Παναγιωτάκου.

Οι παρευρισκόμενοι, σύνεδροι και προσκεκλημένοι, μετά το τέλος των ομιλιών, ξεναγήθηκαν στην φωτογραφική εγκατάσταση «Ο Διαμελισμός του Διόνυσου», της φωτογράφου Johanna Weber και του εικαστικού-αρχιτέκτονα Αλέξανδρου Κόκκινου.
Η εκπληκτική ηχητική εγκατάσταση στον περιβάλλοντα χώρο του Κέντρου Δελφών, ήταν του Παναγιώτη Βελιανίτη.

Την Παρασκευή το πρωί, 6 Ιουλίου, στην αίθουσα του θεάτρου Φρύνιχος, φοιτητές θεατρικών σπουδών, ηθοποιοί, σύνεδροι και κοινό είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από τον Θεόδωρο Τερζόπουλο και τον Σάββα Στρούμπο, την Επίδειξη Μεθόδου εργασίας τους.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, στο Αρχαίο Θέατρο των Δελφών, στο τέλος της συγκλονιστικής παράστασης Τρωάδες, οι θεατές αποθέωσαν με ένα συνεχές χειροκρότημα τον σκηνοθέτη Θεόδωρο Τερζόπουλο και τους ηθοποιούς, εστιάζοντας στην μοναδική ερμηνεία της Δέσποινας Μπεμπεδέλη στο ρόλο της Εκάβης.

Το Σάββατο 7 Ιουλίου στο Συνεδριακό Κέντρο του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων συνεχίστηκε με ομιλίες και προβολές ταινιών από τραγωδίες του σκηνοθέτη και την παράσταση Τρωάδες, το απόγευμα στο Αρχαίο Θέατρο των Δελφών.

Μπορείτε να διαβάσετε το δημοσίευμα στην ηλεκτρονική του έκδοση στο σύνδεσμο που ακολουθεί:

Εκστατική παράσταση του Θεόδωρου Τερζόπουλου στους Δελφούς υπό το φως του ήλιου [εικόνες]-iefimerida.gr