Γρήγορη μετάβαση

Εικονική Ξενάγηση: Πως ήταν το Ηράκλειο το 1640;

Πηγή: www.politikakritis.gr

Τη δυνατότητα για «εικονική περιήγηση στην ενετική Candia», που αποτελεί έναν ιδιαίτερα προσφιλή τρόπο ξενάγησης για όσους θέλουν να μάθουν την ιστορία της πόλης του Ηρακλείου, προσφέρει το ακόλουθο βίντεο. Πιο συγκεκριμένα, παρουσιάζει την Candia από το Rocca a mare, τη Rouga Maistra, τον Άγιο Τίτο, την πλατεία των Σιτηρών και την κρήνη του Μοροζίνη, την πύλη Βολτόνε, τους ναούς και τις μονές, του Αγίου Φραγκίσκου, του Αγίου Πέτρου και του Σωτήρα, τις πύλες της ενετικής οχύρωσης και τα επιβλητικά τείχη που αγκαλιάζουν προστατευτικά την πόλη.
Με το video διάρκειας 7:40 το Τμήμα Τουρισμού του Δήμου Ηρακλείου δίνει την δυνατότητα στους επισκέπτες του Info Point να «ξεναγηθούν» στην πρωτεύουσα του βενετοκρατούμενου Βασιλείου της Κρήτης, στην Candia του 1640, λίγο πριν την πολυετή πολιορκία της από τους Οθωμανούς.

«Αξιοποιούμε τις ψηφιακές εφαρμογές για την προβολή της ιστορίας και του πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου» επεσήμανε ο Αντιδήμαρχος Αναπτυξιακού Προγραμματισμού – Ψηφιακού Μετασχηματισμού Γιώργος Σισαμάκης.

Η ενετική Candia στο youtube:

 

Δείτε ακόμη:

«Ηράκλειο, κάθε βήμα … ένα ταξίδι στην ιστορία» – Ηλεκτρονική Περιήγηση στην Παλιά Πόλη Ηρακλείου» – Δήμος Ηρακλείου