Γρήγορη μετάβαση

Eγκαίνια της έκθεσης «Levante» στις Ροβιές και τη Β. Εύβοια- Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022

Μετά από καιρό ο μεσαιωνικός πύργος των Ροβιών ξανανοίγει τις πόρτες του στις 16 Σεπτεμβρίου (event: https://fb.me/e/3pRsHkXxE) για μια εμπειρία που θα συνδέσει τις Ροβιές και τη Β. Εύβοια με την αγαπημένη Βενετία και το σήμερα με το μεσαίωνα.

Η έκθεση Levante του βραβευμένου εικονογράφου Lucio Schiavon (ενδεικτικά, International Motion Art Award, βραβείο Interfilm Festival Short Movie, συνεργασίες με φορείς όπως η Biennale di Venezia) η οποία δημιουργήθηκε, πέρσι, με αφορμή τους εορτασμούς για τα 1600 χρόνια από την ίδρυση της Γαληνοτάτης έρχεται στις Ροβιές. Στην έκθεση θα παρουσιαστεί από τον ίδιο τον καλλιτέχνη για πρώτη φορά και ένα καινούργιο έργο εμπνευσμένο από την ιστορική διασύνδεση των δύο περιοχών.

Ακόμα, η Μαρία Γενιτσαρίου, από τις πρώτες Ελληνίδες καλλιγράφους με σπάνιες γνώσεις παλαιογραφίας (ενδεικτικά, έργα της βρίσκονται σε μόνιμη έκθεση στο Κέντρο Καλλιγραφίας της Βιέννης και στο Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη) θα μας μεταφέρει στην ατμόσφαιρα των μεσαιωνικών χρόνων με παρουσίαση των γραφών που συνέδεαν την Γαληνοτάτη με την Ελλάδα, των εργαλείων γραφής της εποχής αλλά και των τρόπων διασφάλισης του απορρήτου της αλληλογραφίας με δυνατότητα συμμετοχής των επισκεπτών!

Η έκθεση πραγματοποιείται με τη στήριξη της Πρεσβείας της Ιταλίας, του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου και του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, ενώ τελεί επίσης υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και οργανώνεται με επιμέλεια της Myth Euromed, επίσημο συνεργάτη της περιφέρειας του Veneto. Η διάθεση του πύργου είναι ευγενική παραχώρηση των απογόνων Παπαδόπουλου.