Γρήγορη μετάβαση

Ντοκιμαντέρ για το χρονικό των ανασκαφών και την ανάδειξη του μνημείου – Γυρίσματα στο Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας

Σχετικά Θέατρα

Ξεκίνησαν την περασμένη Κυριακή, τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ για το Aρχαίο Θέατρο της Λάρισας που ετοιμάζει το Σωματείο «Διάζωμα» με τον σκηνοθέτη κ. Νίκο Ελληνικάκη. Στο ντοκιμαντέρ που την παραγωγή του έχει αναλάβει η WCA PRODUCTIONS AE, θα παρουσιαστεί το συναρπαστικό χρονικό των ανασκαφικών και αναστηλωτικών εργασιών του Αρχαίου Θεάτρου της Λάρισας, καθώς και μια εκτενή ιστορική και αρχιτεκτονική περιγραφή του μνημείου. Επίσης, το ντοκιμαντέρ θα αναδείξει την ιδιαίτερη σημασία του μνημείου για τη σύγχρονη πόλη της Λάρισας και την τοπική κοινωνία.

Μέσα από τις συνεντεύξεις του δημάρχου της πόλης κ. Απόστολου Καλογιάννη, του αντιδημάρχου Πολιτισμού Πάνου Σάπκα, του αρχαιολόγου Θανάση Τζαφάλια, και άλλων ειδικών, αλλά και των πολιτών της Λάρισας που συμμετείχαν και έζησαν αυτή την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ιστορία της αποκάλυψης και ανάδειξης του σπουδαίου αυτού μνημείου, η οποία ξεκινάει από τις αρχές της δεκαετίας του ’70 και φτάνει έως τις μέρες μας, θα αναδυθεί η εξέλιξη της ανασκαφικής σκαπάνης και της αρχαιολογικής έρευνας, η λειτουργία του χώρου στην μακραίωνη ιστορία του, καθώς και η θετική επίδραση που έχει σήμερα το έργο στην πόλη και τους κατοίκους της.
Όμως στο ντοκιμαντέρ, όπως αποκαλύπτει στην «Ε» ο σκηνοθέτης κ. Ελληνικάκης θα υπάρχουν και άλλες εκπλήξεις, καθώς ο πεζός λόγος θα διακόπτεται από μουσικά-καλλιτεχνικά διαλείμματα όπου οι θεατές θα δουν τη χορωδία «Indonnation» να τραγουδά το Άξιον Εστί, τον Νίκο Νικολαΐδη να παίζει κλασική μουσική, τον Κώστα Τσιάνο να διαβάζει απόσπασμα από τους «Αχαρνής» του Αριστοφάνη και τη γνωστή σοπράνο Τζίνα Φωτεινοπούλου να τραγουδάει ποίηση της Σαπφούς σε μουσική Μάνου Χατζιδάκι.
Το ντοκιμαντέρ θα έχει διάρκεια περίπου 40 λεπτά και τα γυρίσματά του στη Λάρισα ολοκληρώθηκαν χθες το βράδυ στη Λάρισα. Θα γίνουν όμως και άλλα στην Αθήνα όπου θα μιλήσουν για το σπουδαίο αυτό μνημείο καταξιωμένοι καλλιτέχνες της πόλης, όπως η γλύπτρια Νέλλα Γκόλαντα.
«Για μένα ήταν ένα όνειρο να σκηνοθετήσω αυτό το ντοκιμαντέρ. Πριν από 4 χρόνια περίπου είχα επισκεφτεί το Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας για να το κινηματογραφήσω για το Υπουργείο Πολιτισμού και έκτοτε το είχα στο μυαλό μου. Το «Διάζωμα» και η χορηγία του κ. Νταβέλη, βοήθησαν να κάνω αυτό το όνειρο πραγματικότητα» σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Ελληνικάκης. Το κόστος για την παραγωγή του ντοκιμαντέρ, ύψους 20.000 ευρώ, διαθέτει ως χορηγία το Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας με την επωνυμία «ANIMUS» που εδρεύει στη Λάρισα. Για τον λόγο αυτό την Κυριακή, ο διευθύνων σύμβουλος του κέντρου κ. Αχιλλέας Νταβέλης βρέθηκε στα γυρίσματα που έγιναν στο Αρχαίο Θέατρο.

Διαβάστε το δημοσίευμα στην ηλεκτρονική του έκδοση στο σύνδεσμο που ακολουθεί:

Ντοκιμαντέρ για το χρονικό των ανασκαφών και την ανάδειξη του μνημείου – eleftheria.gr