Γρήγορη μετάβαση

Αρχαίο Θέατρο, σχολικά γεύματα και αποκατάσταση ζημιών στο «πιάτο» του Ν. Χαριτόπουλου στην Αθήνα

Σχετικά Θέατρα

Πηγή: paratiritis-news.gr

Συνεχίζει τις διεκδικήσεις στην Αθήνα για θέματα του Δήμου Μαρωνείας Σαπών, ο Δήμαρχος κ. Ντίνος Χαριτόπουλος. Οι επισκέψεις αυτές αποτελούν συνέχεια προηγούμενων επισκέψεων καθώς και πρωτοβουλιών, με τον κ. Χαριτόπουλο να σημειώνει πως ο Δήμος είχε ένα μεγάλο έλλειμα πολλών χρόνων στην επικοινωνία και τη διεκδικητικότητά του στο κέντρο. Αυτό το κενό προσπαθούν να καλύψουν τώρα, για αυτό και έχουν πολύ συχνές καθόδους στην Αθήνα και πολύ συχνές συναντήσεις σε κάθε κάθοδο, προωθώντας αιτήματα του Δήμου και επισημαίνοντας ελλείψεις που χρίζουν θεραπείας.

Σύνδεση του Αρχαίου Θεάτρου Μαρώνειας με την τοπική οικονομία και πολιτισμό

Έτσι ο  κ. Χαριτόπουλος συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του «Διαζώματος» και πρώην Υπουργό Πολιτισμού κ. Σταύρο Μπένο με τον οποίο συζήτησε θέματα που αφορούν το αρχαίο θέατρο της Μαρώνειας και των δράσεων στο πρόγραμμα  της πολιτιστικής διαδρομής  της «Εγνατίας οδού».

Με αυτόν συζήτησαν όλα τα ζητήματα που υπάρχουν, ενώ ο κ. Μπένος παρέδωσε στον Δήμαρχο την μελέτη που συνέταξε το «Διάζωμα»  για την οργάνωση της επιχειρηματικότητας στην πολιτιστική διαδρομή της Via Egnatia, τονίζοντας πως το «Διάζωμα» θα στηρίξει τις όποιες προσπάθειες για την ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου.

Ο Δήμος, τόνισε ο κ. Χαριτόπουλος, θέλει να δώσει έμφαση στην ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου και τη σύνδεσή του με την τοπική οικονομία και τον τοπικό πολιτισμό, με δράσεις, πρωτοβουλίες αλλά και ειδικές διαδρομές στη γαστρονομία, την οικολογία, κτλ, στα πρότυπα της εφαρμογής του σχεδίου του «Διαζώματος» που έχει γίνει στην Ήπειρο.

Να σημειωθεί πως σημαντική ώθηση σε όλα αυτά θα μπορέσει να αποτελέσει η κατασκευή του δρόμου Μαρωνείας-Πετρωτών- ορίων Έβρου, ο οποίος θα αναδείξει ακόμα περισσότερο αυτό το κομμάτι, το οποίο αναμένεται ότι σύντομα η Περιφέρεια θα το δημοπρατήσει.

  • Στιγμιότυπο από τη συνάντηση
Mπορείτε να διαβάσετε το πλήρες δημοσίευμα στον ακόλουθο σύνδεσμο:
Αρχαίο Θέατρο, σχολικά γεύματα και αποκατάσταση ζημιών στο «πιάτο» του Ν. Χαριτόπουλου στην Αθήνα – paratiritis-news.gr