Γρήγορη μετάβαση

Αρχαίο Θέατρο Μυτιλήνης: Δημιουργείται πάρκο Αναψυχής στην Αγία Κυριακή

Σχετικά Θέατρα

Πηγή: www.emprosnet.gr

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κωνσταντίνου Μουτζούρη, μετά από την εισήγηση του Προϊσταμένου της Διαχειριστικής Αρχής, Γιώργου Πλακωτάρη, εγκρίθηκε η χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση της πρότασης του Δήμου Μυτιλήνης για Δημιουργία Πάρκου Αναψυχής στη θέση Αγία Κυριακή, πάνω από το Αρχαίο Θέατρο Μυτιλήνης. Το έργο είναι προϋπολογισμού 4.630.000 ευρώ, αποτελεί όπως σημειώνεται όραμα της Δημοτικής Αρχής και στόχο έχει να αλλάξει και να αναβαθμίσει την εικόνα της πόλης.

Το έργο

– Στη θέση της Παλιάς Χωματερής στην Αγία Κυριακή, σε έκταση 45 στρεμμάτων, θα δημιουργηθεί Πάρκο Αναψυχής, που θα περιλαμβάνει 2 γήπεδα Μπάσκετ-Βόλεϊ, ένα γήπεδο 5Χ5, χώρο με όργανα υπαίθριας γυμναστικής, παιδική χαρά και χώρο ποδηλάτου για παιδιά ηλικίας έως 6 ετών, πίστα ΒΜΧ και Skate. Επίσης, θα δημιουργηθούν δύο διαδρομές, μια 400 μέτρων και μία μεγαλύτερης δυσκολίας 1100 μέτρων για περίπατο, τζόκινγκ και ποδήλατο.

Εντός του χώρου αυτού θα κατασκευαστούν 3 κτήρια: ένα κτήριο Αποδυτηρίων, ένα κτήριο γραφείου Διοίκησης και Ιατρείου και ένα κτήριο Εκδηλώσεων.

Ακόμα, θα κατασκευαστεί χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων, μοτοσυκλετών και λεωφορείων για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών.

Σε όλο το γήπεδο θα γίνουν φυτεύσεις με διάφορα φυτά δημιουργώντας θεματικούς κήπους ανάλογα τον προσανατολισμό τους. Επίσης, θα γίνει φύτευση μεγάλων δένδρων, προκειμένου ο χώρος να προστατευτεί από τον άνεμο και τον ήλιο με φυσικό τρόπο.

Τζιμής: «Ήρθε η ώρα της υλοποίησης του έργου που σχεδιάσαμε ως Τεχνική Υπηρεσία»

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Προγραμματισμού, Στρατής Τζιμής, δήλωσε: «Ήρθε η ώρα της υλοποίησης του έργου που σχεδιάσαμε ως Τεχνική Υπηρεσία, πριν από ενάμισι χρόνο, το οποίο πραγματικά θα είναι μια από τις μεγάλες αστικές παρεμβάσεις στον τόπο μας. Είναι άξιοι πολλών επαίνων όλο το προσωπικό της Αντιδημαρχίας που προΐσταμαι και προπάντων οι μηχανικοί Ανδρέας Παπαχριστοφόρου (επικεφαλής), Μαρία Σαρόγλου, Νίκος Αποστολέλλης, Ερμής Σέντας, Ζωή Ανατολίτη και Στρατής Αξιώτης».

  
  • Εγκρίθηκε χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση της πρότασης του Δήμου Μυτιλήνης για Δημιουργία Πάρκου Αναψυχής στη θέση Αγία Κυριακή, πάνω από το Αρχαίο Θέατρο Μυτιλήνης
  • Το Αρχαίο Θέατρο της Μυτιλήνης – πηγή ΕΦΑ Λέσβου: https://www.efales.gr
Δείτε ακόμη:
Πάρκο Αναψυχής στην Αγία Κυριακή στο https://www.stonisi.gr/
Μυτιλήνη: Ένα Πάρκο Αναψυχής “γεννιέται” στη θέση της Παλιάς Χωματερής στο https://kede.gr/