Γρήγορη μετάβαση

Ανάδειξη αρχαιολογικών χώρων σε Αθήνα – Ελευσίνα – Λαύριο από το «Διάζωμα» (video)

Σχετικά Θέατρα

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Σ. Φίλη

Σχέδιο για την προστασία και την ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων σε Ελευσίνα, Αθήνα και Λαύριο εκπόνησαν το υπουργείο πολιτισμού σε συνεργασία με το σωματείο «Διάζωμα» και άλλους φορείς. Υπενθυμίζεται οτι η Ελευσίνα είναι πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021.

diazoma-1021x580

Ένα σχέδιο οραματικό, που θα δώσει νέα πνοή στην κλασική Αθήνα, με την ανάδειξη των αρχαιολογικών μνημείων, όχι μόνο της Ακρόπολης, αλλά και του Ιερού της Ελευσίνας, του Λαυρίου με τα ορυχεία αργύρου, καθώς και του επίνειού της, του Πειραιά, σχεδιάζουν από κοινού το σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» και το Υπουργείο πολιτισμού, η Περιφέρεια Αττικής, η τοπική αυτοδιοίκηση και ο ιδιωτικός τομέας, στην πόλη της Ελευσίνας, με στόχο την βιώσιμη ανάπτυξή της.

Η 5η Συνάντηση του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» με τα Εταιρικά του μέλη, επικεντρώθηκε στο πρόγραμμα πολιτιστικού τουρισμού «Η Τριλογία της Αθήνας: Ελευσίνα – Αθήνα – Λαύριο» που φωτίζει το πολιτικό, πνευματικό, φιλοσοφικό, οικονομικό και εμπορικό μεγαλείο της αρχαίας Αθήνας.

Σαράντα και πλέον κορυφαίες ελληνικές επιχειρήσεις, ο ΣΕΒ, ο ΣΕΤΕ και η ΓΣΕΒΕΕ, συμμετείχαν στην ετήσια συνάντηση που στόχο έχει τη στήριξη του πολιτιστικού τουρισμού της χώρας.

Η Πολιτιστική Διαδρομή των Αρχαίων Θεάτρων της Ηπείρου, το Αρχαιολογικό Πάρκο Ασκληπιείου Επιδαύρου και η Διαδρομή Σαντορίνης είναι κάποια μόνο από τα νέα φιλόδοξα προγράμματα, που έχουν ως στόχο την ανάδειξη των μνημείων και τη συνάντησή τους με την αειφορία και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Παρακολουθήστε το σχετικό  video στο σύνδεσμο που ακολουθεί:

Ανάδειξη αρχαιολογικών χώρων σε Αθήνα – Ελευσίνα – Λαύριο από το «Διάζωμα» (video) -ερτ