Γρήγορη μετάβαση

100 χιλιάδες ευρώ από το δήμο για τη μελέτη αποκατάστασης του αρχαίου θεάτρου της Στράτου

Σχετικά Θέατρα

“aerasFM.gr”
Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Επίσκεψη εργασίας στο Αρχαίο Θέατρο Στράτου πραγματοποιήσε σήμερα ο Πρόεδρος του Διαζώματος κ. Σταύρος Μπένος συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα του Διαζώματος καθηγητή Αρχαιολογίας κ. Βασίλη Λαμπρινουδάκη και τον Επίτιμο Έφορο Αρχαιοτήτων κ. Λάζαρο Κολώνα μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Αγρινίου κ. Παύλου Μοσχολιού.
Στη συνέχεια παραχώρησαν συνέντευξη τύπου στο δημαρχείο Αγρίνιου κατά την οποία ο Δήμαρχος Π Μοσχολιός ανακοίνωσε την απόφαση του δήμου να διαθέσει 100 χιλιάδες ευρώ για την μελέτη αποκατάστασης του αρχαίου θεάτρου της Στράτου με προγραμματική σύμβαση με πανεπιστημιακό ίδρυμα.

Ο κ. Μπένος χαρακτήρισε το θέατρο της Στράτου ως ένα εκ των κορυφαίων σε όλη την Ελλάδα και τόνισε πως για να αναδειχτεί η αρχαία Στράτος πρέπει να αγκαλιάσουν το εγχείρημα η τοπική κοινωνία. Ακόμη σημείωσε τώρα που ο δήμος και το Διάζωμα δηλώνουν παρόν για την εκπόνηση της μελέτης αποκατάστασης μπορούν και φορείς αλλά και οι οικονομικοί παράγοντες τις περιοχής να συνδράμουν στον κουμπαρά που έχει ανοίξει το διάζωμα για το αρχαίο θέατρο της Στράτου…

[diazomavideo id=”dem14102011″]
  • Μπορείτε να διαβάσετε το δημοσίευμα σε ηλεκτρονική έκδοση, εδώ.