Γρήγορη μετάβαση

Το θέατρο της Αρχαίας Μεσσήνης ανοίγει ξανά

Σχετικά Θέατρα

 Εφημερίδα “ATHENS VOICE”
Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Με δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος»

Το αρχαίο θέατρο της Μεσσήνης ανοίγει φέτος τις πύλες του για το κοινό για πρώτη φορά μετά το 300 μ.Χ., οπότε και σταμάτησε η λειτουργία του.

Με στόχο την ανάδειξη του αρχαιολογικού μας πλούτου και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» www.snf.org, στήριξε με δωρεά του τις εργασίες αποκατάστασης-αναστήλωσης του θεάτρου της αρχαίας Μεσσήνης.

Με μια πλούσια από μουσικά δρώμενα εκδήλωση θα τελεστούν τα εγκαίνια του αναστηλωμένου Θεάτρου στις 3 Αυγούστου 2013 με τη συμμετοχή του Υπουργείου Πολιτισμού, της ΛΗ ΕΠΚΑ, του Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου, του Δήμου Μεσσήνης, του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ και της Εταιρείας Μεσσηνιακών Αρχαιολογικών Σπουδών.

Το σωματείο «Διάζωμα» με το Φεστιβάλ Αθηνών και την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών οργανώνει ένα γκαλά ιταλικής όπερας, υπό τη μουσική διεύθυνση του Βασίλη Χριστόπουλου και με σολίστ τους λυρικούς τραγουδιστές Τσέλια Κοστέα και Δημήτρη Πλατανιά.

Το πρόγραμμα της βραδιάς αποτελείται από άριες και ορχηστρικά αποσπάσματα από τις όπερες «Οι Παλιάτσοι» του Ρουτζέρο Λεονκαβάλο (1857-1919), «Σιμόν Μποκανέγκρα», «Λα Τραβιάτα», «Ο Σικελικός Εσπερινός» και «Οθέλλος» του Τζουζέπε Βέρντι (1813-1901), «Μανόν Λεσκώ» και «Τόσκα» του Τζάκομο Πουτσίνι (1858-1924) και «Αντρέα Σενιέ» του Ουμπέρτο Τζορντάνο (1867-1948). Η συναυλία θα κλείσει με το περίφημο ντουέτο «Udiste? Come albeggi» από τον «Τροβατόρε» του Βέρντι.

Το αναστηλωμένο αρχαίο θέατρο θα μπορεί πλέον να φιλοξενεί 1.500 θεατές, ενώ το πλήθος των πολιτιστικών παραστάσεων που θα λάβουν χώρα στο θέατρο θα συντελέσουν στην τουριστική αναγέννηση της ευρύτερης περιοχής της Αρχαίας Μεσσήνης.

Λ. Μ.

  • Διαβάστε το δημοσίευμα και εδώ.