Γρήγορη μετάβαση

Το Αμφιάρειο ζωντάνεψε από τους επισκέπτες

Σχετικά Θέατρα

Ιστότοπος “monumenta.org”
Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

dem-28082012-amfiareio-oroposΤο Αμφιάρειο, ο αρχαιολογικός χώρος στον δήμο Ωρωπού, ζωντάνεψε την Κυριακή 26 Αυγούστου από τους πολλούς επισκέπτες, κάθε ηλικίας, που συμμετείχαν στην περιήγηση «Αμφιάρειο, γνωριμία με τον αρχαιολογικό χώρο της περιοχής μας», μια διοργάνωση της MONUMENTA και του Σωματείου ΔΙΑΖΩΜΑ με τη συνεργασία της Β’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και των πολιτιστικών συλλόγων Αγίας Βαρβάρας και Καλάμου.

Οι επισκέπτες, κάτοικοι και μόνιμοι παραθεριστές των γύρω και άλλων περιοχών είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το αρχαίο ιερό, να δουν τα αρχιτεκτονικά κατάλοιπα και να ακούσουν για την ιστορία, τη λειτουργία του, και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ένας αρχαιολογικός χώρος από την αρχαιολόγο και συντονίστρια της MONUMENTA Ειρήνη Γρατσία και τον μηχανικό και αντιπρόεδρο του Συλλόγου Αγίας Βαρβάρας Γιώργο Νικολάου. Επίσης, δόθηκε η ευκαιρία να δουν τις αναστηλωτικές εργασίες που πραγματοποιούνται, συγχρηματοδοτούμενες από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΣΠΑ), στον αναλημματικό τοίχο, ένα σημαντικό τεχνικό έργο του 4ου αιώνα π.Χ.

Η περιήγηση ήρθε να προστεθεί στις δράσεις που έχει ξεκινήσει η MONUMENTA στο πλαίσιο του προγράμματος «Τοπικές Κοινωνίες & Μνημεία» στο Αμφιάρειο προκειμένου ο αρχαιολογικός χώρος να γίνει κομμάτι της ζωής των κατοίκων του Δήμου Ωρωπού. Υπενθυμίζουμε , ότι η MONUMENTA συνεργάζεται με το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο Διάζωμα σε μια προσπάθεια να συμβάλλουν στην αναστήλωση του αρχαίου θεάτρου που βρίσκεται στον χώρο. Έχει ανοιχθεί ένας κουμπαράς όπου κάτοικοι και φίλοι της περιοχής συνεισφέρουν ανάλογα με τις δυνατότητές τους (Εθνική Τράπεζα 040/48312096). Ήδη, ως πρώτο βήμα, η Β΄ΕΠΚΑ θα προχωρήσει στη μελέτη τεκμηριώσεως και αναδείξεως του αρχαίου θεάτρου με σχετική χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής, εγκριθείσα με τη μεσολάβηση του Διαζώματος.

Το Αμφιάρειο, την Παρασκευή 31 Αυγούστου, θα είναι ανοιχτό στο κοινό, από τις 20:00-24:00 στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την αυγουστιάτικη πανσέληνο, που διοργανώνει το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού. [email protected]

 

  • Διαβάστε το δημοσίευμα εδώ.