Γρήγορη μετάβαση

Τα μνημεία στο κέντρο της ζωής της ΑΜΘ θέλει να βάλει το Διάζωμα (+Video)

Σχετικά Θέατρα

Να αναδείξει τα μνημεία της περιοχής θέλει το Διάζωμα, με στόχο την αναπτυξιακή αειφορία και την οικονομική βιωσιμότητα.

Την ανάγκη πέρα από τις υποδομές να βρεθούν τρόποι ώστε να αναπτυχθούν τρία «δίκτυα αγάπης» για τα μνημεία της ΑΜΘ, τόνισε ο πρόεδρος του Διαζώματος κ. Σταύρος Μπένος, που συμμετείχε σε σύσκεψη μεταξύ όλων των εμπλεκομένων στην Περιφέρεια ΑΜΘ στην Κομοτηνή.
Ο ίδιος και οι συνεργάτες του ανέπτυξαν μεταξύ άλλων και 10 βήματα ώστε η Εγνατία Διαδρομή να γίνει ένα επώνυμο τουριστικό προϊόν για την περιοχή μας.
Ο ίδιος αναφέρθηκε και στις δυνατότητες διεθνοποίησης της διαδρομής της Εγνατίας, που θεωρεί πως έχει σημαντικές δυνατότητες, για αυτό και στη Συνέλευση του Διαζώματος που θα πραγματοποιηθεί στην Κομοτηνή και την Περιφέρεια ΑΜΘ μέσα στο 2017 θα κληθούν φορείς και εκπρόσωποι από όλες τις χώρες που εμπλέκονται στην Εγνατία Οδό, την Ιταλία, την Αλβανία, τα Σκόπια και την Τουρκία, όπου κατέληγε ο αρχαίος δρόμος.

Την ανάγκη αξιοποίησης των προτάσεων του Διαζώματος για την ανάπτυξη της Περιφέρειας τόνισε και ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χρήστος Μέτιος.

Παρατηρητής της Θράκης

  • Διαβάστε το δημοσίευμα στην ηλεκτρονική του έκδοση, εδώ.