Γρήγορη μετάβαση

Στην Πρέβεζα βρίσκεται από χθες ο πρόεδρος του Σωματείου «Διάζωμα» κ. Σταύρος Μπένος

Σχετικά Θέατρα

Ηλεκτρονική έκδοση “pamepreveza.gr”
Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Στην Πρέβεζα βρίσκεται από χθες ο πρόεδρος του Σωματείου «Διάζωμα» κ. Σταύρος Μπένος προκειμένου να δει από κοντά τις εργασίες που εκτελούνται στα Αρχαία Θέατρα της περιοχής.
Όπως μεταδίδει η Δημ. Ραδιοφωνία ο κ. Μπένος κατά τη διάρκεια της ξενάγησης στο Αρχαίο Ωδείο και σε άλλους χώρους της Αρχαίας Νικόπολης είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί, από τον Πρόεδρο της Επιστημονικής Επιτροπής της Αρχαίας Νικόπολης κ. Κωνσταντίνο Ζάχο, ότι έγινε μια σημαντική ανακάλυψη καθώς βρέθηκε το πλακόστρωτο της Ορχήστρας του μεγάλου Θεάτρου στο οποίο έπαιξαν ηθοποιοί κατά την αρχαιότητα, κατά τη διάρκεια των «Ακτίων».

Ελπίζουμε ότι το Θέατρο κρύβει κι άλλες εκπλήξεις» τόνισε ο κ.Ζάχος, σημειώνοντας ότι πρέπει να εξευρεθεί χρηματοδότηση έτσι ώστε να ολοκληρωθεί το μεγάλο αυτό έργο.

Ο Πρόεδρος του Σωματείου «Διάζωμα» δεν έκρυψε την έκπληξή του για αυτή την ανακάλυψη, σημειώνοντας ότι ο επισκέπτης θα μπορεί μελλοντικά να έχει ολοκληρωμένη την εικόνα που παρουσίαζε το Θέατρο στην Αρχαιότητα.

Ο κ. Μπένος υπογράμμισε τον σημαντικό ρόλο που έπαιξε ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου, εξασφαλίζοντας τα 100.000 ευρώ για τις πρώτες εργασίες αποκατάστασης του Μνημείου. Αναφερόμενος δε στον κ. Ζάχο, ο κ. Μπένος είπε πως πρόκειται για έναν σπουδαίο επιστήμονα, βραβευμένο από την ‘Europa Nostra’ και τόνισε πως το Μνημείο θα παίξει σπουδαίο ρόλο στην ανάπτυξη της περιοχής.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Στρ. Ιωάννου σε δηλώσεις του ανέφερε ότι η αγάπη του για τα Μνημεία ξεκίνησε από τον κ. Ζάχο και συνεχίζεται από τον κ. Μπένο, κάνοντας λόγο παράλληλα για τη σημαντική δουλειά που γίνεται μέσω του Σωματείου «Διάζωμα» και η οποία σε συνδυασμό με την ένταξη της Νικόπολης στα μνημεία της UNESCO συμβάλλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη της περιοχής.

Με τις δυνατότητες που έχουμε βοηθήσαμε και θα βοηθούμε συνεχώς όσο μπορούμε, γιατί πιστεύουμε σ’ αυτό. Επιπλέον υπάρχουν κι άλλα χρηματοδοτικά μέσα, όπως το ΕΣΠΑ, ώστε να εντάξουμε εργασίες σε αυτά τα προγράμματα κατέληξε ο κ. Ιωάννου.

  • Διαβάστε το δημοσίευμα εδώ.