Γρήγορη μετάβαση

Ο ήλιος και η θάλασσα δεν αρκούν πλέον

Πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Alexander της Αλεξανδρούπολης, η συνάντηση του νέου Προέδρου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), κ. Γιάννη Ρέτσιου, με τους τουριστικούς επιχειρηματίες της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης.

Ο κ. Ρέτσιος βρέθηκε στην Αλεξανδρούπολη μαζί με στελέχη του Συνδέσμου, για να διερευνήσει επι τόπου τις δυνατότητες που υπάρχουν για να αυξηθεί το τουριστικό αποτύπωμα στην ανάπτυξη της Περιφέρειας, αλλά και τα προβλήματα που εμποδίζουν αυτή την εξέλιξη. Τόνισε ότι τα τελευταία χρόνια η Αλεξανδρούπολη και άλλες πόλεις της Περιφέρειας έχουν αναδειχθεί σε ένα city break προϊόν, το οποίο είναι πολύ σημαντικό και αξίζει να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο. Υπογράμμισε επίσης ότι η εγγύτητα της τουρκικής αγοράς αποτελεί πλεονέκτημα για τη δημιουργία συνεργειών και την ανάπτυξη προοπτικών ανόδου. Και συμπλήρωσε:

«Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι το πλεονέκτημα του ήλιου και της θάλασσας δεν αρκεί πλέον και ότι θα πρέπει να αναζητήσουμε νέες καινοτόμες ιδέες, για την προσέλκυση τουριστών με ποικίλα ενδιαφέροντα. Γι αυτό στρατηγικός στόχος του Σ.Ε.Τ.Ε. είναι η ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος μέσω της σύνδεσης του τουρισμού, του πολιτισμού και της αγροδιατροφής, τομείς στους οποίους η ευρύτερη περιοχή του Ν. Έβρου έχει πολλά να προσφέρει”.

Στην συζήτηση που ακολούθησε ακούστηκαν από τους ξενοδόχους και τους παραγωγούς ενδιαφέρουσες απόψεις, αλλά και προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις του τουρισμού.

Ο Πρόεδρος του ΟΛΑ Χρήστος Δούκας επισήμανε την έλλειψη υποδομών για την υποδοχή μεγάλων κρουαζιερόπλοιων και την έλλειψη μαρίνας για σκάφη αναψυχής, ενώ ο Πρόεδρος των Ξενοδόχων Θράκης και μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΤΕ, τόνισε την έλλειψη ενημέρωσης από την πολιτεία για την τουριστική πολιτική και την για κατασκευή έργων τουριστικών υποδομών.

Στη συνάντηση είχε προσκληθεί και το σωματείο «Διάζωμα» που παρέστη διά των εκπροσώπων του Γιάννη Ζηρίνη και Γιάννη Λασκαράκη, οι οποίοι αναφέρθηκαν στην πολιτιστική διαδρομή της αρχαίας Εγνατίας, η οποία συμπεριλαμβάνει  όλα τα χαρακτηριστικά αυτής της νέας αντίληψης του ΣΕΤΕ για την τουριστική πολιτική. Συνδυάζει την προβολή των μνημείων όλων των πολιτισμών που ήκμασαν στην περιοχή, κλασσική αρχαιότητα, Ρωμαϊκή αυτοκρατορία, Βυζάντιο, Οθωμανική κυριαρχία, τους μύθους που συνοδεύουν μεγάλα ιστορικά γεγονότα και προσωπικότητες, αλλά και τη σύνδεση της διαδρομής με τοπικά προϊόντα με εγγυημένη ποιότητα, τη γαστρονομία και τις φυσικές ομορφιές.

Διαβάστε το πλήρες δημοσίευμα στο www.gnomionline.gr, εδώ.

  • Από τις εργασίες της συνάντησης
  • Αναμνηστική φωτογραφία με τους συμμετέχοντες στη συνάντηση