Γρήγορη μετάβαση

Θέατρο Μακύνειας – Εκδήλωση

Σχετικά Θέατρα

“lepanto-rtv.gr”,
29 Νοεμβρίου 2010

dem-29112010-makineia«Εκδήλωση με θέμα το Αρχαίο Θέατρο της Μακύνειας». Εκδήλωση με θέμα: «Στο Αρχαίο θέατρο της Μακύνειας, σύντομα θα ζωντανέψει ο λόγος του ποιητή», πραγματοποίησαν ο Δήμος Αντιρρίου, σε συνεργασία με το Σωματείο «Διάζωμα» και την Γέφυρα Α.Ε, το Σάββατο27 Νοεμβρίου, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου.
Η εκδήλωση περιελάμβανε βράβευση από την εταιρία Γέφυρα Α.Ε , των μαθητών που αρίστευσαν και των επιτυχόντων σε ΑΕΙ-ΤΕΙ, την προηγούμενη σχολική χρονιά.
Κατά την ομιλία της ,η Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Δώρα Ταμπάκη, εστίασε στην αρχαιολογική και ιστορική αξία των μνημείων, επισημαίνοντας πως τα μνημεία της Αρχαιότητας, δεν είναι ερείπια που κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας, αλλά κομμάτι της ιστορικής συλλογικής συνείδησης.
H προϊσταμένη της ΛΣΤ’ Εφορείας Αρχαιοτήτων, Μαρία Γάτση, μίλησε για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του Αρχαίου Θεάτρου Μακύνειας, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι:«Το παρελθόν του θεάτρου είναι λαμπρό ως μνημείο,το παρόν είναι ευχάριστο, διότι με τη βοήθεια του Διαζώματος, και όλων των αρμόδιων φορέων, ξανάρχισαν οι ανασκαφές, με σκοπό την πλήρη αναστήλωση και ανάδειξη του μνημείου, ενώ μελλοντικά, το μνημείο θα συνεχίσει να είναι ανοικτό για τους πολίτες.
Ο πρόεδρος του Σωματείου «Διάζωμα» ,Σταύρος Μπένος τόνισε τον ρόλο των πολιτών στην ανάδειξη των μνημείων της χώρας, επισημαίνοντας ότι «Το Σωματείο ,περνά σε ένα δεύτερο κύκλο εκδηλώσεων ,με το γενικό τίτλο, «Ξεκινάμε»,στοχεύοντας ώς το τέλος του 2011 ,να έχει αποτελέσει μοχλό κινητοποίησης της τοπικής αυτοδιοίκησης και των πολιτών, για τη χρηματοδότηση έργων σε περισσότερα από 15 αρχαία θέατρα.
Ένας κουμπαράς θα ανοίξει για τις εθελοντικές προσφορές των πολιτών, έτσι ώστε να ολοκληρωθούν οι ανασκαφές,,και να εκπονηθούν μελέτες αναστήλωσης των θεάτρων, προκειμένου να ενταχθούν για υλοποίηση στο ΕΣΠΑ.
Στη συνέχεια ο αρχαιολόγος Λάζαρος Κολόνας, υπογράμμισε την προσπάθεια ανάδειξης του σημαντικού αρχαιολογικού μνημείου, τονίζοντας την προσπάθεια ανάδειξής του.