Γρήγορη μετάβαση

«Η γυναίκα της Ζάκυθος» στο Αρχαίο Θέατρο Λάρισας

Σχετικά Θέατρα

LARISSAnet.gr
Συντάκτης: P.Z.
30 Ιουλίου 2014

Ένα από τα σπουδαιότερα κείμενα της σύγχρονης ελληνικής λογοτεχνίας, «Η γυναίκα της Ζάκυθος» του Διονυσίου Σολωμού θα φιλοξενηθεί μέσω της παράστασης που πραγματοποιείται σε συνεργασία του Ελληνικού Φεστιβάλ με το Διάζωμα και τις κατά τόπους Εφορίες, σήμερα Πέμπτη 31 Ιουλίου στις 9 μ.μ. στο Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας.

dem-30072014avdeliwdis

Στη συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε σήμερα στο ξενοδοχείο «Metropol» μίλησαν για την παράσταση και την ιδέα της επαναλειτουργίας των αρχαίων θεάτρων σε ολόκληρη τη χώρα εκ μέρους του Διαζώματος ο Γιάννης Σάπκας, ο σκηνοθέτης της παράστασης Δήμος Αβδελιώδης και η πρωταγωνίστρια του έργου που ερμηνεύει το ρόλο του ιεροδιάκονου που μπορεί να κοιτάζει στα μάτια το Κακό χωρίς να το φοβάται Όλια Λαζαρίδου.

Ειδικότερα ο κ. Σάπκας αναφέρθηκε στην εξαιρετική ευκαιρία που προσφέρεται στο κοινό να επανακτήσει τη ζωντανή σχέση με τα σπουδαία αυτά μνημεία και τόνισε ότι πρόκειται για μια σημαντική προσπάθεια οι χώροι που εκπροσωπούν μια σημαντική περίοδο για τη χώρα, χώροι όπου παίχτηκαν μεγάλες παραστάσεις, να ενταχτούν στη ζωή του Έλληνα πολίτη και να λειτουργήσουν ξανά ως χώροι πολιτισμού.

Για μια συγκλονιστική εμπειρία έκανε λόγο η Όλια Λαζαρίδου η οποία επισήμανε ότι αισθάνεται τρομερά ευλογημένη που ακούγεται ο λόγος του Διονυσίου Σολωμού, ένα από το δικό της στόμα σε αυτούς τους χώρους. Η κα Λαζαρίδου επισήμανε επίσης ότι η ποιότητα της ζωής μας υποβαθμίζεται καθημερινά, γεγονός που οφείλεται σε ένα βαθμό και στη δική μας αδράνεια να υπερασπιστούμε την ποιότητα και την παράγουμε και τόνισε ότι πρέπει να γίνει συνείδησή μας ότι η ευθύνη να συνεχίσουν να υπάρχουν η ευγένεια , ο πολιτισμός η ποιότητα, είναι δική μας.

Για μια συγκλονιστική εμπειρία μίλησε επίσης ο Δήμος Αβδελιώδης μέσα από την οποία τα αρχαία θέατρα γίνονται πάλι χώροι λειτουργικοί και τόνισε ότι το κείμενο του Διονυσίου Σολωμού δεν επιλέχτηκε απλά για τιμήσουμε το Εθνικό μας ποιητή, αλλά γιατί πρόκειται για ένα κείμενο που μιλά στο σήμερα και δίνει απαντήσεις σε θέματα που απασχολούν όλους μας. Αποτελεί επίσης μια επιλογή του τι έργα πρέπει να παίζονται στα αρχαία θέατρα.