Γρήγορη μετάβαση

Η αρχαία και σύγχρονη γη της Κασσώπης

Σχετικά Θέατρα

16 Μαΐου 2016

H kathimerini.gr φιλοξενεί στην ιστοσελίδα της ένα εξαιρετικό αφιέρωμα του Νίκου Βατόπουλου για τον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Κασσώπης.

dem-16052013kasswpe

Η Ηπειρος έχει ορισμένα συγκριτικά πλεονεκτήματα (γεωγραφικά, ιστορικά), πέραν του απολύτως πρακτικού γεγονότος ότι η «Πολιτιστική Διαδρομή» της, έτσι όπως την οραματίστηκε ο Σταύρος Μπένος μέσω του «Διαζώματος», είναι πλέον αρκετά ώριμη, έχει την υποστήριξη της περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των αρχαιολόγων, πολλών επιχειρήσεων, ανθρώπων του τουρισμού, των οδικών υποδομών και της παραγωγής.

Ορισμένες φορές αρκεί να μπορέσεις να δεις ένα όραμα, να κατανοήσεις, να νιώσεις ότι η ανάπτυξη ξεκινάει από την εφαρμογή των ιδεών που έχουν εμπνευσμένοι άνθρωποι. Η Ηπειρος ξεδιπλώθηκε για μια ακόμη φορά στις αισθήσεις μας, ως μία αρχαία και σύγχρονη γη, γεμάτη ανεξάντλητες δυνατότητες. Παίρνεις δύναμη όταν ακούς ανθρώπους που έχουν επάρκεια στον τομέα τους και πίστη στο αύριο. Και αυτό ακριβώς είναι το κλίμα σε κάθε συνάντηση που οργανώνει το «Διάζωμα». Γιατί αυτή η κυψέλη δημιουργικότητας που κάθε φορά συναντιέται, απαρτίζεται από αρχαιολόγους, αρχιτέκτονες, επιχειρηματίες, διανοούμενους, δημόσιους λειτουργούς, εκπροσώπους ιδρυμάτων, ανθρώπους που έχουν παλέψει για έργα και ιδέες, με αποτέλεσμα και θετική αλληλεπίδραση.

Διαβάστε περισσότερα: Η αρχαία και σύγχρονη γη της Κασσώπης – kathimerini.gr