Γρήγορη μετάβαση

Ζωντανεύει ξανά το αρχαίο θέατρο των Δελφών

Σχετικά Θέατρα

Ιστότοπος “ert.gr”
Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Με μια ιδιαίτερη μουσική και θεατρική παράσταση, που έχει τίτλο «Μια νύχτα στους Δελφούς», ανοίγει αύριο, Σάββατο 21 Ιουλίου, μετά από 37 χρόνια, το αρχαίο θέατρο των Δελφών. Το σπουδαίο αυτό μνημείο «ζωντανεύει» ξανά μετά την υλοποίηση των μελετών για την αναστήλωση του, χάρη και στη βοήθεια της κίνησης πολιτών «Διάζωμα» και με χρηματοδότηση μέσω του ΕΣΠΑ ύψους 1,3 εκατομμυρίων Ευρώ.

Στην αυριανή εκδήλωση, εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού χώρου, αρκετοί από τους οποίους κέρδισαν εμπειρίες ζωής στην ορχήστρα του Θεάτρου των Δελφών, θα ενσαρκώσουν ήρωες του αρχαίου δράματος και θα απαγγείλουν ποιήματα. Ηθοποιοί, όπως ο Γιάννης Βογιατζής, ο Νίκος Καραθάνος, η Όλια Λαζαρίδου, η Λυδία Κονιόρδου, η Μάγια Λυμπεροπούλου, η Ρένη Πιττακή και άλλοι προετοιμάζονται για τη συμμετοχή τους στη μεγάλη βραδιά.

Μελωδίες Ραβέλ και Μότσαρτ από το Διονύση Γραμμένο, αλλά και μουσική από το Νέο Ελληνικό Κουαρτέτο, καθώς και η φωνή της σοπράνο Λένιας Ζαφειροπούλου θα συνοδεύουν τις ερμηνείες και τις απαγγελίες των ηθοποιών.

Η παράσταση ξεκινάει στις 21:30 και τα εισιτήρια κοστίζουν από 10 έως 30 Ευρώ.

Πληροφορίες: 210.32.72.000.

  • Διαβάστε το δημοσίευμα και εδώ.