Γρήγορη μετάβαση

Επίσκεψη Μπένου στο Παλαιό Ελαιουργείο

Σχετικά Θέατρα

Ιστότοπος “eleusina.gr”
Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

 

Την Ελευσίνα επισκέφθηκε ο πρώην Υπουργός Πολιτισμού Σταύρος Μπένος Πρόεδρος του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» και συνεργάτες του. Επισκέφθηκαν το χώρο του Παλαιού Ελαιουργείου και συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Ελευσίνας Γιώργο Τσουκαλά, τον Αντιδήμαρχο Γαβριήλ Καμπάνη και την Προϊσταμένη του Αρχαιολογικού χώρου της Ελευσίνας κ. Πόπη Παπαγγελή.

Το σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» έχει σαν στόχο την ανάδειξη των αρχαίων θεάτρων, την εξεύρεση πόρων και την ένταξη των θεάτρων στην καθημερινότητά μας. Σύμφωνα με λεχθέντα στην συνάντηση η επιλογή της Ελευσίνας έχει άμεση σχέση με την ανάδειξη ενός σπουδαίου μνημείου, του Τελεστηρίου της Ελευσίνας,

Στην συνάντηση επίσης συζητήθηκε η πρόταση του κ. Μπένου να διεξαχθεί η Ε΄ Γενική Συνέλευση του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ»(www.diazoma.gr) στην Ελευσίνα και πιο συγκεκριμένα στο χώρο του Παλαιού Ελαιουργείου. Αποφασίστηκε η συνέλευση αυτή να διεξαχθεί στο χώρο του Ελαιουργείου την Κυριακή 7 Οκτωβρίου, στην οποία θα συμμετέχουν 400 σύνεδροι από όλα τα μέρη της χώρας μας. Της συνέλευσης θα προηγηθεί ξενάγηση στον Αρχαιολογικό χώρο από την κ. Παπαγγελή.

Ο Δήμος μας θεωρεί σημαντική κάθε προσπάθεια του θα προβάλλει την πόλη, τον Αρχαιολογικό χώρο και τα παλαιά βιομηχανικά κτίρια, που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας μας. Με το σκεπτικό θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική η επίσκεψη του πρώην Υπουργού Πολιτισμού στην πόλη μας.

  • Διαβάστε το δημοσίευμα εδώ.