Γρήγορη μετάβαση

«Διατριβή» για αρχαία θέατρα από μαθητές του α’ Γυμνασίου Γέρακα Αττικής

Σχετικά Θέατρα

Με θέμα «Τα αρχαία θέατρα αντηχούν μες στη σιωπή τους» τα παιδιά του 1ου γυμνασίου Γέρακα στη Παλλήνη πραγματοποίησαν μια πολύ αξιόλογη δράση, με μελέτη έρευνας και καταγραφής των στοιχείων (αρχιτεκτονική, όψεις, τεχνολογίες) που χαρακτήριζαν τα αρχαία ελληνικά και ρωμαϊκά θέατρα. Ο απολογισμός της δράσης η οποία αναπτύχτηκε την περίοδο 2014-2016  πραγματοποιήθηκε στην εκδήλωση με θέμα: «Αρχαία θέατρα: δράσεις και συνέργειες» υπό την αιγίδα του Δήμου Παλλήνης, της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής και τον συντονισμό των καθηγητριών Κορίννας Περτσινίδου, Σοφίας Λυμπεροπούλου και Κατερίνας Τσιακούλι, ενώ απονεμήθηκαν και τιμητικές διακρίσεις στους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα μαθητές
‘Οπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Περτσινίδου  πρόκειται για μια μεικτή 25μελή ομάδα από όλες τις τάξεις του γυμνασίου, η οποία μεταξύ άλλων, έχει «υιοθετήσει» το θέατρο Κασσώπης και έχει εγκαινιάσει την πολιτιστική διαδρομή στα αρχαία θέατρα της Ηπείρου. Στο πλαίσιο του μεγαλύτερου εκπαιδευτικού δικτύου  eTwinning, συνέπραξε με δύο σχολεία από την Κάτω Ιταλία και τη Μεσσήνη και με  άξονα το Αριστοφανικό έργο ανέβασαν την τριλογία «Πλούτος», «Νεφέλες» και «Ειρήνη».
Επίσης, το σχολείο εντάχθηκε στο παγκόσμιο δικτύο των συνεργαζόμενων σχολείων με την UNESCO για την προώθηση της ειρήνης και της αειφόρου ανάπτυξης ενώ βραβεύτηκε και από το  Βρετανικό Συμβούλιο με διεθνή πιστοποίηση.
Στην εκδήλωση, ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου, στον σύντομο χαιρετισμό, συνεχάρη τους διοργανωτές και σημείωσε ότι «η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει εμπράκτως τις προσπάθειες ανάδειξης και αξιοποίησης των αρχαίων θεάτρων, γεγονός που καταδεικνύεται με την διάθεση  2.000.000 ευρώ για την αναστήλωση του αρχαίου θεάτρου Θορικού, ενός από τα αρχαιότερα της Ελλάδας με τεράστια αρχαιολογική αξία. Επίσης, ενημέρωσε τους παραβρισκόμενους και για τα υπόλοιπα αρχαία θέατρα που υπάρχουν στην Ανατολική Αττική με κυριότερα, το Αρχαίο Θέατρο Αχαρνών, το αρχαίο θέατρο στον αρχαιολογικό χώρο Αμφιαράειο αλλά και το θέατρο στον αρχαιολογικό χώρο του Ραμνούντα, τα οποία, όπως υπογράμμισε, «αξίζει να αναδειχθούν και να γίνουν γνωστά στο ευρύ κοινό».

Πρακτορείο ota.gr

  • Διαβάστε το δημοσίευμα και εδώ.