Γρήγορη μετάβαση

«Διάζωμα» τουριστικής και πολιτιστικής συνέργειας για την ΑΜΘ

Σχετικά Θέατρα

Με τις καλύτερες εντυπώσεις έφυγαν τα μέλη του Σωματείου από την Περιφέρεια ΑΜΘ – Στο Αρχαίο Θέατρο της Μαρώνειας ολοκληρώθηκε η 10η Συνέλευση του

Ολοκληρώθηκαν στο αρχαίο Θέατρο της Μαρώνειας, ένα μοναδικό μνημείο της Θράκης, οι εργασίες της 10ης Γενικής Συνέλευσης του σωματείου «Διάζωμα», το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου, κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο τη συνέλευση, η οποία τους ταξίδεψε σε ολόκληρη την Περιφέρεια.

Κι αυτό γιατί μπορεί οι εργασίες να είχαν επίκεντρο τη Ροδόπη, ξεκινώντας το πρωί στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Παπανικολάου στην Κομοτηνή και καταλήγοντας στο Θέατρο της Μαρώνειας το βράδυ, όμως τα μέλη του Σωματείου επισκέφτηκαν επίσης και τους αρχαιολογικούς χώρους του Δίου, της Σαμοθράκης, της Θάσου και των Φιλίππων.

Η γενική συνέλευση αυτή, σε συνδυασμό με την προγραμματική σύμβαση που πρόσφατα εγκρίθηκε μεταξύ του Σωματείου και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, αποτελεί μια δήλωση ότι οι τοπικοί φορείς, μαζί με εθελοντές από όλη την Ελλάδα, είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν με μια ολιστική προσέγγιση για την περιοχή, ώστε να διατηρηθούν και να αναδειχθούν τα μνημεία της, ενισχύοντας ταυτόχρονα και τον τοπικό πολιτισμό και την τοπική οικονομία, προς όφελος όλων.
Συμμέτοχοι στην ανάταση της περιοχής
Αυτό ήταν και το μήνυμα που κόμισε ο επικεφαλής του «Διαζώματος» κ. Σταύρος Μπένος, που αφιέρωσε τις εργασίες στον αείμνηστο Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Παυλίδη, που είχε προχωρήσει το πρόγραμμα ViaEgnatia, το οποίο θεωρεί πως έχει όλα τα χαρακτηριστικά που χρειάζεται η χώρα για να ανοίξει τα φτερά της στο μέλλον.

Διαβάστε το πλήρες δημοσίευμα στην ηλεκτρονική του έκδοση παρακάτω:

«Διάζωμα» τουριστικής και πολιτιστικής συνέργειας για την ΑΜΘ -.paratiritis-news.gr