Γρήγορη μετάβαση

Αισιοδοξία για το αρχαίο θέατρο Στράτου Αγρινίου

Σχετικά Θέατρα

Blog “Αετός των Τζουμέρκων”
Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

dem-15102011-theatro-stratouΤην χρηματοδότηση της μελέτης για την ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου Στράτου,
ανακοίνωσε ο Παύλος Μοσχολιός. Σταύρος Μπένος: «Ξεκινάμε αισιόδοξα»
Μια διαφορετική και αισιόδοξη προοπτική για το αρχαίο θέατρο Στράτου ανοίγεται, μετά τις ανακοινώσεις που έγιναν σήμερα από τον δήμαρχο Αγρίνιου και τον πρόεδρο του σωματείου «Διάζωμα» πρώην Υπουργού, Σταύρου Μπένου.

Ο κ. Μπένος, μαζί με τον επίτιμο Γενικό Διευθυντή Αρχαιοτήτων Λάζαρο Κολώνα και τον επίτιμο καθηγητή του Πανεπιστήμιου των Αθηνών κ. Λαμπρινουδάκη, επισκέφτηκαν σήμερα το αρχαίο θέατρο Στράτου και μαζί με τον δήμαρχο Αγρινίου, προχώρησαν στη συνέχεια σε συνέντευξη τύπου στο δημαρχείο.

Η σημαντικότερη ίσως ανακοίνωση, έγινε από τον ίδιο τον δήμαρχο, που ανήγγειλε την χρηματοδότηση με ποσό 100 χιλιάδων ευρώ περίπου της μελέτης για την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου της Στράτου.

Ο κ. Μοσχολιος, δήλωσε έκπληκτος από την δουλειά που γίνεται στο «Διάζωμα» όπου ο δήμος Αγρινίου, είναι από τα ιδρυτικά μέλη και τόνισε πως ήρθε πλέον η ώρα ανάδειξης του σημαντικότερου μνημείου που διαθέτει ο νέος δήμος Αγρινίου, του αρχαιολογικού χώρου της Στράτου.

«Θα συμβάλλουμε με αυτό το ποσό στη μελέτη ανάδειξης του θεάτρου. Καλώ τους επιχειρηματίες της περιοχής, τους φορείς και τους απλούς πολίτες να συμβάλλουν στον κουμπαρά του «Διαζώματος» που ανοίγει πλέον.Ο κ. Κολώνας στην συνέχεια, ως βαθύς γνώστης του αρχαιολογικού πλούτου της περιοχής, αφού υπηρετούσε ως έφορος αρχαιοτήτων από το 1983, συνεχάρη τον δήμαρχο Αγρινίου για την πρωτοβουλία του και σημείωσε πως ξεκινά μια προσπάθεια για καλύτερη φροντίδα του θεάτρου .

Για «μια σημαντική πρωτοβουλία» μίλησε και ο κ. Λαμπρινουδάκης, τονίζοντας πως η «μεγίστη πόλη των Ακαρνάνων» , η αρχαία Στράτος, χρειάζεται μια ολοκληρωμένη προστασία. «Η τοπική κοινωνία, θα έρθει σε επαφή αλλά και βίωση των μνημείων, που θα καταστούν ελκυστικά. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε, με μια πολύ καλή μελέτη» είπε ο καθηγητής.

«Συγκινημένος» δήλωσε ο Σταύρος Μπένος, πρόεδρος του «Διαζώματος» που σημείωσε πως το αρχαίο θέατρο Στράτου είναι ένα εκ των κορυφαίων της Ελλάδας και χρήζει ανάδειξης. «Θα προσπαθήσουμε ώστε να εξασφαλιστούν οι καλύτερες δυνατότητες στην ανάθεση της μελέτης στον καλύτερο δυνατό επιστημονικό φορέα.

Χρειαζόμαστε όμως και μια μεγάλη αγκαλιά από την κοινωνία» είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας την τεράστια σημασία που έχει η στήριξη του ειδικού λογαριασμού – «κουμπαρά» που έχει πλέον ανοίξει για το αρχαίο θέατρο Στράτου.

«Πρέπει να βοηθήσουν όλοι: Οικονομικοί παράγοντες, φορείς Πολιτισμού, σχολεία και πολίτες και τους απευθύνουμε ανοικτή πρόσκληση: Να αντιληφθούν το μέγεθος και την αξία αυτού του μνημείου», είπε ο κ. Μπένος

 

  • Διαβάστε το δημοσίευμα και εδώ.