Γρήγορη μετάβαση

Τραγούδια του Θεού” – Ωδές ταπεινότητας αύριο και το Σάββατο στην αρχαία Μακύνεια

Σχετικά Θέατρα

Ηλεκτρονική έκδοση “VPress.gr”
Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

dem-25082011-makineiaΗ παράσταση «Τραγούδια του Θεού» θα ανέβει στο αρχαίο θέατρο Μακύνειας (Αντίρριο Ναυπακτίας) σήμερα και αύριο. Στο αρχαίο θέατρο της Μακύνειας με απέραντη θέα στον Κορινθιακό και τον Πατραϊκό οι συντελεστές της παράστασης έδωσαν χθες συνέντευξη δίνοντας παράλληλα μία πρόγευση όσων θα δουν, θα νιώσουν και θα απολαύσουν οι θεατές.
Οι δύο βασικοί λόγοι για την επιλογή της τοποθεσίας της συνέντευξης όπως σημείωσαν είναι οι εξής: Ο λόγος του κοσμοκαλόγερου της ταπεινότητας, Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, και η συνεισφορά των πολιτών-θεατών στη διάσωση του θεάτρου.
Για το έργο και το δέσιμό του με την πρωτοβουλία για την ανάσχεση της φυσικής φθοράς του χώρου μίλησαν ο δημιουργός, σκηνοθέτης  και ηθοποιός Θοδωρής Γκόνης, η πρωταγωνίστρια του έργου Μαρία Πρωτόπαππα, η σκηνογράφος Ελένη Στρούλια, ο Πρόεδρος  του Σωματείου «Διάζωμα» Σταύρος Μπένος, ο δήμαρχος Ναυπακτίας Γιάννης Μπουλές, η εκπρόσωπος της ΛΣΤ’ Εφορείας Προϊστορικών  και Κλασικών Αρχαιοτήτων Έφη Σαράντη και ο Υπεύθυνος Εταιρικής Επικοινωνίας της Γέφυρα Α.Ε. Γιάννης Φρέρης.
Το εισιτήριο της παράστασης κοστίζει 10 Ευρώ και βαίνει εξ ολοκλήρου υπέρ των εργασιών συντήρησης του θεάτρου.
Σημειώνεται πως η παράσταση θα αρχίσει στις 7 το απόγευμα ακριβώς και διαρκεί 1 ώρα και 5 λεπτά. Οι κερκίδες του θεάτρου και η σκηνή του εκείνη την ώρα είναι  υπό σκιάν, μιας και ο ήλιος καλύπτεται πίσω από το λόφο της ακρόπολης της Μακύνειας.