Γρήγορη μετάβαση

Το Αρχαίο Θέατρο Λάρισας στο Πολιτιστικό Επίκεντρο Της Ελλάδας – Απόψε Ανοίγει Τις Πύλες Του Για Την Παράσταση «Η Γυναίκα της Ζάκυνθος»

Σχετικά Θέατρα

dem-31072014preesalarisa

Η παράσταση «Η Γυναίκα της Ζάκυθος» απόψε στη Λάρισα μετά την πετυχημένη παρουσία της στο Φεστιβάλ Αθηνών.

Περιοδεύει σε Αρχαία Θέατρα σε όλη την Ελλάδα και έτσι θα έχουν την ευκαιρία να την απολαύουν και οι Λαρισαίοι στο Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας, σήμερα Πέμπτη 31 Ιουλίου στις 9 μ.μ.

Πρόκειται για ένα έργο επίκαιρο – διαχρονικό, μέσα από το οποίο ο Σολωμός διαπραγματεύεται ένα μεγάλο ζήτημα: Τι είναι αυτό που μας φοβίζει. Δανείζεται λοιπόν το προσωπείο του Αγίου Διονυσίου -ο οποίος έζησε ως ιερομόναχος έως τα 172 του χρόνια σ’ ένα μοναστήρι της Ζακύνθου-, για να κοιτάξει στα μάτια το κακό. Το γεγονός πως μπορεί να δει μέσα από τα μάτια ενός άλλου, τον απελευθερώνει και τον μεταφέρει, σαν πνεύμα, εκεί όπου μπορεί να βλέπει την τυφλή και ακατανόητη δύναμη του κακού, χωρίς να το φοβάται». Για να επισημάνει ακόμη ότι «η έννοια του κακού θα υπερεκτιμούνταν και θα αδρανοποιούσε τον ίδιο, μόνο εάν το υποτιμούσεπερι­φρονώντας το, ή αν απέστρεφε το βλέμμα του από αυτό φοβισμένος, με αποτέλεσμα να παραλύσει και να εκλείψει η κυριαρχία του λόγου.Το κακό εδώ δεν είναι οι Τούρκοι, δεν είναι οι απέναντι, δεν είναι ο προφανής εχθρός. Το κακό είναι ανάμεσά μας.

Εμείς οι ίδιοι γινόμαστε οι φορείς του κακού, από τον φόβο ή από την άγνοια του αντικειμένου.Καταλήγοντας ο σκηνοθέτης σημειώνει ακόμη ότι το «έργο δεν παύει να γοητεύει τους θεατές και να τους αφορά, σαν μια σημαντική κατάθεση ενός αγνού και μεγάλου στοχαστή, ενεργοποιώντας τη σκέψη πάνω σε θεμελιώδη ζητήματα της πραγματι­κότητας και της πραγματικής μας ταυτότητας».

Είναι η πρώτη φορά που το Αρχαίο Θέατρο Λάρισας εντάσσεται στις εκδηλώσεις ενός οργανισμού όπως το Διεθνές Φεστιβάλ Αθηνών με το κύρος που αυτό έχει και την ποιότητα των παραστάσεων.

Η εκδήλωση θα προβληθεί λοιπόν σε πανελλήνιο αλλά και διεθνές επίπεδο. Αποτελεί μια σπουδαία ευκαιρία για το Αρχαίο Θέατρο Λάρισας που εμφανίζεται στα μπλόγκς και στην ατζέντα πολιτιστικών εκδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα.

Όλα αυτά θα πρέπει να σημειωθεί ότι αποτελούν μια προσπάθεια του κ. Σταύρου Μπένου ο οποίος είναι ο επικεφαλής της οργάνωσης ‘’Διάζωμα – Πολίτες Για Τα Αρχαία Θέατρα’’ που ενεργοποιείται τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας με βασική επιδίωξη την απόκτηση μιας σχέσης των πολιτών με τα σημαντικά μνημεία της Ελλάδας μας και του πολιτισμού, καθώς και την προβολή τους σε διεθνές επίπεδο και φυσικά κυρίως την επαναλειτουργία τους.

Το ‘’Διάζωμα – Πολίτες Για Τα Αρχαία Θέατρα’’ σε στενή συνεργασία με το Φεστιβάλ Αθηνών και τον καλλιτεχνικό Διευθυντή του κ. Γεώργιο Λούκο δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους και επισκέπτονται 30 Αρχαία Θέατρα σε όλη την Ελλάδα δίνοντας την παράσταση «Η Γυναίκα της Ζάκυθος» του εθνικού μας ποιητή Διονύσιου Σολωμού, σε σκηνοθεσία του Δήμου Αβδελιώδη με την Όλια Λαζαρίδου. Η παράσταση είναι βασισμένη στο κείμενο που επεξεργάστηκε ο συντοπίτης μας από την Αγιά, Δημήτρης Δημηρούλης.

Το Αρχαίο Θέατρο Λάρισας σε όλη αυτή την προσπάθεια κατέχει μία κεντρική θέση και η παράσταση αναμένεται να προσφέρει μοναδικές συγκινήσεις στους πολλούς πολίτες που πρόκειται να την παρακολουθήσουν.

Η προπώληση των εισιτηρίων γίνεται στα Βιβλιοπωλεία «Παπασωτηρίου», «Γνώση», «Public».

Εισιτήρια θα διατίθενται και την ημέρα της παράστασης στην είσοδο του θεάτρου.

Τιμή: 15 ευρώ.

PRESS-A.gr
31 Ιουλίου 2014