Γρήγορη μετάβαση

Το Ίδρυμα Α.Γ. Λεβέντη γίνεται ο «ισχυρός κρίκος» στην αλυσίδα των Χορηγών του Αρχαιολογικού Πάρκου Ορχομενού!

Σχετικά Θέατρα

Blog “Orchomenos-press”
Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

«Ο φάκελος θα πάρει πλέον τον δρόμο της χρηματοδότησης»,
δηλώνει ο Δήμαρχος Ορχομενού κ. Κώστας Ξηρογιάννης

  • O Δήμαρχος Ορχομενού κ. Κώστας Ξηρογιάννης.

Μεγάλος Χορηγός και η Εθνική Τράπεζα με παρέμβαση του κ. Γιώργου Ζαννιά

Με μια από τις αισιόδοξες ειδήσεις μας αποχαιρετά το δύσκολο για όλους μας 2012. Το Ίδρυμα Α.Γ. Λεβέντη – που ιδρύθηκε τον Μάιο του 1979 από τον Κύπριο επιχειρηματία Αναστάσιο Γ. Λεβέντη με προσανατολισμό την Κοινωνία, την Παιδεία και τον Πολιτισμό – προσέφερε στο μη κερδοσκοπικό Σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ το ποσό των 70.000 ευρώ που υπολείπονταν προκειμένου να ολοκληρωθεί και τυπικά η α` φάση του σχεδιαζόμενου «Αρχαιολογικού Πάρκου Ορχομενού»!

Μια είδηση που όχι απλά έρχεται να ολοκληρώσει μια πολύμηνη και επίμονη συλλογική προσπάθεια αλλά για πρώτη φορά ένα διαχρονικό αίτημα της τοπική μας κοινωνίας – η προστασία και ανάδειξη των αρχαιολογικών μας θησαυρών με την αμέριστη συνδρομή του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ, των μελών του και των χορηγών μας – οδηγείται στην ολοκλήρωση του πρώτου μεγάλου τυπικού και ουσιαστικού κύκλου που ξεκίνησε δύο χρόνια περίπου πριν με το άνοιγμα του κουμπαρά του Αρχαίου Θεάτρου Ορχομενού στα γραφεία του Διαζώματος από τον Πρόεδρο του ΔΣ κ. Σταύρο Μπένο και τον Δημοσιογράφο και Δημοτικό Σύμβουλο κ. Λάμπρο Ρόδη. Μια πρωτοβουλία που μετέπειτα φούντωσε με την διαρκή και πολύπλευρη υποστήριξη πρωτίστως του σημερινού Δημάρχου Ορχομενού κ. Κώστα Ξηρογιάννη, του τέως Δημάρχου και Προέδρου του Δημοτικού μας Συμβουλίου κ. Γιώργου Ζυγούρη, των Δημοτικών Συμβούλων κκ. Γιάννη Τσιάμη (Αντιδημάρχου), Δημήτρη Μπαρκώση, Γιάννη Νταβαλούμη, Αλέκου Ζυγογιάννη και Παναγιώτη Καραβαγγέλη καθώς και του Προέδρου του Δ.Δ. Παύλου κ. Ηρακλή Ντουφεξή που υπήρξαν επίσης ουσιαστικοί χορηγοί και φυσικά όλων των φυσικών και νομικών προσώπων και επιχειρήσεων που πίστεψαν στο όραμα αυτό και συνέδραμαν οικονομικά τον κουμπαρά μας για να συγκεντρωθεί το ποσό των 136.478 ευρώ που χρειάζονταν για την α` φάση των μελετών, οι οποίες ήδη έχουν λάβει και την σχετική έγκριση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ).

Σύντομη περιγραφή εργασιών και προϋπολογισμός :

Περιγραφή εργασιών Προϋπολογισμός εργασιών Ο στόχος του κουμπαρά Παρατηρήσεις
Ανάθεση τοπογραφικής μελέτης για τη δημιουργία του αρχαιολογικού πάρκου του Ορχομενού Βοιωτίας

6.150,00 €

136.478,00€
Το ποσόν των 50.000 ευρώ διέθεσε με Προγραμματική Σύμβαση η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος. Το ποσόν θα αξιοποιηθεί για τον καθαρισμό και ανάδειξη του μνημείου.
Ανάθεση  μελέτης αποκατάστασης του αρχαίου θεάτρου Ορχομενού Βοιωτίας

43.050,00 €

Ανάθεση μελέτης για τη δημιουργία αρχαιολογικού πάρκου του Ορχομενού Βοιωτίας (αρχαίο θέατρο, θολωτός τάφος του Μινύου, ναός της Παναγιάς Σκριπούς)

79.950,00 €

Ανάθεση μελέτης εφαρμογής

7.328,00 €

«Σήμερα και σ` αυτή την πολύπλευρη κρίση που βιώνει και η Αυτοδιοίκηση, μια είδηση σαν κι` αυτή έρχεται να αναπτερώσει το ηθικό μας και να τονώσει ακόμη πιο έντονα την φλόγα του οράματός μας που ακούει στο όνομα: «Αρχαιολογικό Πάρκο Ορχομενού»! Δεν θα σταθώ στην ιστορικότητα μόνο αυτών των στιγμών αλλά κυρίαρχα στην σπουδαιότητα που φέρνει μαζί της αυτή η εξέλιξη, η οποία σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, έρχεται για να μας ξαναδώσει την ελπίδα πως οι θησαυροί μας να βρουν επιτέλους την θέση που τους αξίζει, κάτι το οποίο διαχρονικά επιθυμούσε η τοπική κοινωνία και διεκδικούσαν όλες οι Δημοτικές Αρχές. Είμαι χαρούμενος και παράλληλα υποχρεωμένος να ευχαριστήσω όλους σας, ακόμη και εκείνους που πίστεψαν λιγότερο σ` αυτή την συλλογική προσπάθεια, η οποία εύχομαι να ολοκληρωθεί το συντομότερο» δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Ορχομενού κ. Κώστας Ξηρογιάννης. «Θέλω ακόμη να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τον αξιαγάπητο κ. Σταύρο Μπένο και τους συνεργάτες του ιδιαίτερα κκ. Διαμαντόπουλο και Μπιλή που όχι μόνο πίστεψαν στον Ορχομενό και στους θησαυρούς μας αλλά έστρεψαν τα μάτια της αρχαιολογικής κοινότητας πάνω μας για να φτάσουμε και στην πολύ μεγάλη προσφορά του Ιδρύματος Α.Γ. Λεβέντη, χάρις στην οικονομική υποστήριξη του οποίου ο φάκελος του «Αρχαιολογικού Πάρκου Ορχομενού» θα πάρει πλέον τον δρόμο της χρηματοδότησης. Δεν έχω άλλα λόγια παρά ένα μεγάλο «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ» σε όλους τους χορηγούς, σε όλους τους υποστηρικτές, σε όλους τους φίλους του Δήμου Ορχομενού. Το Ίδρυμα Α.Γ. Λεβέντη γίνεται ο πιο «ισχυρός κρίκος» αυτής της μεγάλης αλυσίδας των προσφορών του κουμπαρά του Αρχαιολογικού Πάρκου Ορχομενού» συμπλήρωσε. Και κατέληξε: «Θέλω να κλείσω τις ευχαριστίες μου με μια ακόμη ξεχωριστή ανακοίνωση, αυτή της γενναιόδωρης προσφοράς των 30.000 ευρώ, που έχει λάβει την έγκριση της Εθνικής Τράπεζας. Θέλω να σας κάνω γνωστό πως η χορηγία αυτή ξεκινά από το προσωπικό ενδιαφέρον του Ορχομένιου καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και σημερινού Διοικητή της κ. Γιώργου Ζαννιά, τον οποίο επίσης θερμά ευχαριστώ. Με την ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και συγκεκριμένα τον Περιφερειάρχη Κ. Περγαντά και τον Αντιπεριφερειάρχη Κ Μουλκιώτη καθώς και όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους για τις ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου κυρίως όμως θέλω να αναφερθώ στο ρόλο της εκκλησίας και να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιο και τον ιερέα της ενορίας της Παναγίας της Σκριπούς πατέρα Χαράλαμπο για την συμπαράσταση και την ενεργό συμμετοχή τους στην προσπάθεια αυτή».

 

  • Διαβάστε το δημοσίευμα εδώ.