Γρήγορη μετάβαση

Τα αγροτικά προϊόντα της Ηπείρου “πάνε θέατρο”

Σχετικά Θέατρα

Ιστότοπος “AGRONEWS.gr”
Της Έλενας Ταγκαλάκη
23 Σεπτεμβρίου 2013

 

dem-23092013agronewsΟλοκληρωμένη και καινοτόμα πρόταση για ένταξη και χρηματοδότηση στο νέο ΕΣΠΑ ετοιμάζει η Περιφέρεια Ηπείρου, για την ανάδειξη και πρόσβαση πέντε αρχαίων θεάτρων – της Δωδώνης, της Γιτάνης, της Νικόπολης, της Κασσώπης και της Αμβρακίας – σε συνδυασμό με την προβολή τοπικών προϊόντων.

Η πρόταση ενέχει όλα τα απαιτούμενα στοιχεία με πλήρη περιγραφή του έργου, τα οποία και παρουσιάστηκαν στη Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησε το σωματείο «Διάζωμα» στην Πρέβεζα, τόσο από τον αντιπεριφερειάρχη Στράτο Ιωάννου όσο και από στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής.

Η πρόταση, θα αναδείξει επάξια την Περιφέρεια Ηπείρου, αλλά και τις δυνατότητες ολόκληρης της χώρας, καθώς συνδυάζει άριστα, το πολιτισμό, με τις υποδομές, τα τοπικά προϊόντα, το περιβάλλον και την ενέργεια.

Πρόκειται για μια πρόταση «με αρχή και τέλος», επεσήμανε μιλώντας στο Epiruspost.gr ο αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου, ενώ προσέθεσε, ότι “σταματά την αποσπασματική αντιμετώπιση χώρων ή έργων και για πρώτη φορά περνάμε στην ολιστική αντιμετώπιση”. Ο κ. Ιωάννου, φρόντισε να σημειώσει τη σημασία της πλήρους στήριξης από το σωματείο “Διάζωμα”, αλλά και από τα αρμόδια υπουργεία.

Η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, στήριξε τη δράση, τονίζοντας την ανάγκη, να συνδυαστεί ο πολιτισμός με την οικονομία και οι αρχαιολογικοί χώροι να αποτελέσουν μέρος της σύγχρονης καθημερινότητας.

 

  • Διαβάστε το δημοσίευμα και εδώ.