Γρήγορη μετάβαση

Σταύρος Μπένος – Πέτρος Τατούλης, Κοινό όραμα για την Πελοπόννησο και τον πολιτισμό της

Εφημερίδα “ΘΑΡΡΟΣ”
16 Νοεμβρίου 2013

 dem-16112013Τη δημιουργία πολιτιστικών διαδρομών με σημείο αναφοράς τα αρχαία θέατρα της Πελοποννήσου αποφάσισαν  από κοινού ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης και ο Πρόεδρος του Διαζώματος Σταύρος Μπένος κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013.
Ο Πρόεδρος του Διαζώματος κ. Μπένος από την πλευρά του δήλωσε «με τον Περιφερειάρχη κ. Τατούλη έχουμε κοινό όραμα για την Πελοπόννησο και τον πολιτισμό της» και έθεσε στη διάθεση της Περιφέρειας Πελοποννήσου κάθε δυνατή συνδρομή γιθα την ευόδωση ενός τέτοιου προγράμματος «το οποίο ως σκοπό έχει τη διασύνδεση των μνημείων με την τοπική και περιφερειακή οικονομία».
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Τατούλης από την πλευρά του δήλωσε ότι «το διεθνές κύρος του κ. Μπένου σε συνδυασμό με τον πολιτισμό της Πελοποννήσου και την εξωστρέφεια που ως Περιφέρεια έχουμε αναπτύξει έχουν ως  αποτέλεσμα τη δυναμική μας παρουσία στα κέντρα λήψης αποφάσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το γεγονός αυτό προσδίδει τις καλύτερες προοπτικές ανάπτυξης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Όπως πολλάκις έχω επισημάνει στην Πελοπόννησο ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να κάνουμε ότι καλύτερο για τον τόπο μας, χωρίς να περιμένουμε κανένα να μας σώσει».
Βασική κατεύθυνση του προγράμματος είναι η δημιουργία πολιτιστικών διαδρομών σε όλη την Πελοπόννησο, οι οποίες θα ενώσουν τα αρχαία θέατρά της, αξιοποιώντας παράλληλα τον τουριστικό και αναπτυξιακό τους χαρακτήρα, μέσω της διασύνδεσης με την τοπική κοινωνία και οικονομία.

  • Διαβάστε το δημοσίευμα σε pdf.
  • Διαβάστε το δημοσίευμα σε αναδημοσίευση, εδώ.