Γρήγορη μετάβαση

ΠΡΕΒΕΖΑ-Συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης του “Διαζώματος”

Σχετικά Θέατρα

Ιστότοπος “EPIRUSGATE.BLOGSPOT.gr
23 Σεπτεμβρίου 2013

DTM_854_01

Πρόταση στο ΕΣΠΑ που θα συνδέσει τους αρχαιολογικούς χώρους της Δωδώνης της Γιτάνης, της Νικόπολης, της Κασσώπης και της Αμβρακίας.

Η σύνδεση των μνημείων με την οικονομία έτσι ώστε να προκύψουν τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες αποτελεί τον βασικό στόχο του σωματείου Διάζωμα, σύμφωνα με τα όσα είπε ο πρόεδρος του Διοικητικού του Συμβουλίου Σταύρος Μπένος στην συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο στα Ιωάννινα και την Πρέβεζα. Όπως τόνισε ο κ. Μπένος, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνάντησης στο ξενοδοχείο Preveza Beach το Διάζωμα συνθέτει τις αρχαιολογικές με τις κλασσικές υποδομές προκειμένου να δημιουργήσει ένα προϊόν που θα αποδίδει στην τοπική οικονομία.

Πυλώνας της προσπάθειας αυτής είναι η ολοκληρωμένη πρόταση που ετοιμάζει η Περιφέρεια Ηπείρου για ένταξη και χρηματοδότηση στο νέο ΕΣΠΑ και η οποία θα συνδέσει τους αρχαιολογικούς χώρους της Δωδώνης της Γιτάνης, της Νικόπολης, της Κασσώπης και της Αμβρακίας. Σύμφωνα με την Γενική Γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού Λϊνα Μενδώνη που παρέστη στην Συνέλευση του Διαζώματος υποστήριξε την σύνδεση του πολιτισμού με τους αρχαιολογικούς χώρους έτσι ώστε να προκύψει μια σημαντική προοπτική ανάπτυξης.

Ο αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που γίνονται στους αρχαιολογικούς χώρους υπογραμμίζοντας ότι η τοπική κοινωνία ευαισθητοποιήθηκε στο θέμα της προστασίας των μνημείων θεσπίζοντας ποσοστό 0,5% των δημοσίων έργων υπέρ των εργασιών. Ο κ.Ιωάννου ζήτησε την βοήθεια όλων των φορέων για την ένταξη της Νικόπολης στα προστατευόμενα μνημεία της Ουνέσκο, σημειώνοντας ότι οι αρχαιολογικοί χώροι θα πρέπει να ζωντανέψουν και να πάψουν να είναι σιωπηλά εκθέματα του παρελθόντος. Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης υπογράμμισε την προσφορά του Διαζώματος και προσωπικά του κ,Μπένου στην ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων της περιοχής αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι η Πρέβεζα είναι ένας τόπος με ιδιαίτερα σημαντικά μνημεία τα οποία θα πρέπει να αξιοποιηθούν και να δώσουν ώθηση στον πολιτιστικό τουρισμό.

 

Διαβάστε το δημοσίευμα παρακάτω:

ΠΡΕΒΕΖΑ-Συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης του “Διαζώματος”