Γρήγορη μετάβαση

Παρουσιάστηκε η Πολιτιστική Διαδρομή της Θεσσαλίας

Σχετικά Θέατρα

Πηγή: larissanet.gr

Hμερίδα με θέμα  «Το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας και η Πολιτιστική διαδρομή Θεσσαλίας» πραγματοποιείται από το πρωί σήμερα στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας παρουσιάστηκε το εκτελούμενο αρχαιολογικό έργο και οι πρόσφατες μελέτες ανάδειξης του μουσείου και των αρχαιολογικών χώρων, των οποίων σχεδιάζεται η υλοποίηση σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Υπουργείο Πολιτισμού. Επιπλέον, με σκοπό να ενισχυθεί η αλληλοεπίδραση των αρχαιολογικών μνημείων και της κοινωνίας, παρέχεται βήμα σε αυτοδιοικητικούς, τουριστικούς φορείς, δημοσιογράφους και bloggers, για κατάθεση απόψεων, ώστε οι παραπάνω αρχαιολογικοί χώροι να οργανωθούν και να εξελιχθούν σε τουριστικούς προορισμούς.

Το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας είναι σχεδιασμένο ώστε να εισάγει τον επισκέπτη στον πολιτισμό της Θεσσαλίας, όλων των εποχών και σε αυτό συμβάλλει και η θέση του, καθώς είναι εύκολα προσβάσιμο στους ερχόμενους από το βορρά ή το νότο. Επιπλέον, δημιουργεί κίνητρο για την επίσκεψη μερικών από τους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς χώρους της Θεσσαλίας, τόσο στον Όλυμπο και τον Κίσσαβο, όσο και στα παράλια, τη Λίμνη Κάρλα  ή τη διαδρομή προς Κραννώνα και Φάρσαλα, καθώς εκθέτει επιλεγμένα ευρήματα από αυτές τις περιοχές.

Την ημερίδα συνδιοργάνωσαν η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας και το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας, σε συνεργασία με το Δήμο Ελασσόνας και σύμβουλο διοργάνωσης την Alpha Marketing.

Στην ημερίδα παρουσιάστηκαν οι εισηγήσεις:

Το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας και η Πολιτιστική Διαδρομή Θεσσαλίας, Σταυρούλα Σδρόλια, Αρχαιολόγος, Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας.

Το έργο αποκατάστασης του Αρχαίου Θεάτρου Λάρισας. Δημήτριος Καραγκούνης, Αρχιτέκτων Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας.

Το έργο αποκατάστασης στο Μπεζεστένι Λάρισας. Αρχοντούλα Αναστασιάδου, Αρχαιολόγος Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας.

Ανάπλαση περιβάλλοντος χώρου Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας Αντώνιος Μόρας, Αρχιτέκτων.

Μελέτη ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου στο Καστρί Δολίχης Λιβαδίου του Δήμου Ελασσόνας. Νίκος Σαμαράς, Αρχιτέκτων Λέκτορας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Μαρία Δαφούλα, Αρχιτέκτων Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας.