Γρήγορη μετάβαση

Ο άνθρωπος που ανέστησε την Επίδαυρο, ντοκιμαντέρ-αφιέρωμα του Διαζώματος στον σπουδαίο αρχαιολόγο Βασίλη Λαμπρινουδάκη

Την Κυριακή 8 Μαρτίου στις 12 μ.μ. παρουσιάστηκε η ταινία του Μπάμπη Τσόκα για τον αρχαιολόγο καθηγητή Βασίλειο Λαμπρινουδάκη: «Η αλήθεια πίσω από τον Μύθο» στην Opera Odeon, πλησίον της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Η κινηματογραφική αίθουσα γέμισε ασφυκτικά, ενώ κάποιοι δεν βρήκαν να κάτσουν κι έμειναν όρθιοι.

  • Κυριακή 8 Μαρτίου στις 12 μ.μ παρουσιάστηκε η ταινία του Μπάμπη Τσόκα για τον αρχαιολόγο καθηγητή Βασίλειο Λαμπρινουδάκη: «Η αλήθεια πίσω από τον Μύθο» στην Opera Odeon, πλησίον της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.
  • Ο Δημήτρης και η Ελένη Μανιατάκη (Μανιατάκειον Ίδρυμα), η Μυρτώ Καμβυσίδη και ο Παν/της Μπαζίγος (Μεσσηνιακή Αμφικτυονία)
  • Ο Μπάμπης Τσόκας μαζί με τον αρχαιολόγο Β. Λαμπρινουδάκη και τον πρόεδρο του Διαζώματος Στ. Μπένο.
Πρώτος μίλησε ο Σταύρος Μπένος για το θαυμαστό έργο του Β. Λαμπρινουδάκη και συμπλήρωσε ότι εφεξής το Διάζωμα θα παρουσιάζει κάθε χρόνο μία ταινία για έναν μεγάλο αρχαιολόγο από τον σκηνοθέτη Μπάμπη Τσόκα, ο οποίος ήδη επεξεργάζεται την επόμενη αφιερωματική ταινία στο έργο του καθηγητή Μπούρα. Πολλοί φορείς έδωσαν το παρόν από την Μεσσηνία, δεδομένου ότι ο κ. Μπένος και το Διάζωμα υποστηρίζονται πολύ από τους συντοπίτες μας, αλλά και εξαιτίας του αγαπητού Μπάμπη Τσόκα, του σκηνοθέτη από την Σουηδία που αναδεικνύει την Μεσσηνία ήδη μέσα από τρεις ταινίες του, αυτή για τον καθηγητή Πέτρο Θέμελη που έχει ταυτίσει το όνομά του με την Αρχαία Μεσσήνη, τους δρόμους της ελιάς και την δική μας Κάλλας. Ο Μπάμπης Τσόκας αποχαιρέτησε την κατάμεστη αίθουσα με χαρά αναφωνώντας ότι αποχωρεί σε δύο μέρες με το επιτελείο του ντοκιμαντέρ «Η δική μας Κάλλας» για την Νέα Υόρκη όπου και θα πραγματοποιηθούν γυρίσματα για την παιδική ηλικία της Μαρίας αλλά και την πιο ώριμη. Προεξόφλησε δε, ότι η ταινία που ξεκίνησε να γυρίζεται ήδη από το 2013, θα ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι του 2015, διότι μένει να πραγματοποιηθούν άλλα δύο ταξίδια, στο Παρίσι και στον Σκορπιό.

KALAMATAin.gr
8 Μαρτίου 2015

  • Διαβάστε το δημοσίευμα εδώ.