Γρήγορη μετάβαση

Μία διαφορετική περιήγηση στο Αμφιάρειο

Σχετικά Θέατρα

Ιστότοπος “monumenta.org”
Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

monumenta

dem-17082012_amfiareio_oropos

H MONUMENTA και το ΔΙΑΖΩΜΑ με τη συνεργασία της Β’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και των πολιτιστικών συλλόγων Αγίας Βαρβάρας και Καλάμου οργανώνουν μια διαφορετική περιήγηση στο Αμφιάρειο, έναν ξεχωριστό αρχαιολογικό χώρο της Αττικής. Μετά τις περσινές επιτυχημένες επισκέψεις στον χώρο, η νέα περιήγηση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Αυγούστου 2012, στις 11 π.μ.

Μέλη της MONUMENTA και ο αρμόδιος αρχαιολόγος του χώρου θα μιλήσουν για την ιστορία του ιερού, μαντείου και θεραπευτηρίου του Αμφιαράου, για τα έργα προστασίας και ανάδειξης που πραγματοποιούνται συγχρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΣΠΑ), για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μνημεία αλλά και τους τρόπους που οι πολίτες μπορούν να συνεισφέρουν στην προστασία του. Ήδη από το 2011 η MOΝUMENTA και οι κάτοικοι του Καλάμου ανέλαβαν την πρωτοβουλία να συμβάλλουν ώστε το Αμφιάρειο, να βρει τη θέση που του αξίζει στην καθημερινή ζωή των κατοίκων, παραθεριστών και φίλων του Καλάμου και της ευρύτερης περιοχής. Επίσης, προσπαθούν να συμβάλλουν στην αναστήλωση του αρχαίου θεάτρου. Σε συνεργασία με το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο Διάζωμα που δημιουργήθηκε το 2008 με σκοπό την προστασία και την ανάδειξη των αρχαίων χώρων θέασης και ακρόασης ανοίχθηκε ένας κουμπαράς όπου κάτοικοι και φίλοι της περιοχής συνεισφέρουν ανάλογα με τις δυνατότητές τους (Εθνική Τράπεζα 040/48312096). Ήδη, ως πρώτο βήμα, η Β΄ΕΠΚΑ θα προχωρήσει στη μελέτη τεκμηριώσεως και αναδείξεως του αρχαίου θεάτρου με σχετική χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής, εγκριθείσα με τη μεσολάβηση του Διαζώματος

Το Αμφιάρειο βρίσκεται στα ΒΑ της Αττικής, στην περιοχή του Ωρωπού, κοντά στον οικισμό Κάλαμο. Η πρόσβαση είναι δυνατή μόνο με ΙΧ. Η συνάντηση είναι στην είσοδο του χώρου. Για ο,τιδήποτε χρειαστείτε 6973308857.